Treat: Talebe dönük veteriner ve evcil hayvan hizmetleri

Treat: Talebe dönük veteriner ve evcil hayvan hizmetleri

Son dönemde doktor randevusu ve tıbbi destek uygulamaları dikkat çekerken, ABD'de henüz yayına başlayan Treat.co, aynı hizmeti evcil hayvan dikeyine uygulamaya başladı.

Tahmin edebileceğiniz gibi Treat'in mobil uygulaması üzerinden (şu anda sadece iOS) seçtiğiniz bir veteriner iler görüşmeniz ve tedavi için çağırmanız mümkün. Sabah 8'den geceyarısına kadar ücretsiz mesajlaşma şansı sunan girişim, veteriner çağırmak için 99 dolar gibi bir ücret istiyor.

Treat, farklı ücretler karşılığında hayvan eğitimi, perakende ürün satışı gibi farklı hizmetlere de aracılık ediyor. Kısacası evcil hayvan sahiplerinin başta hayvan sağlığı olmak üzere tüm ihtiyaçlarına karşılık vermek istiyor.

treat app

Treat'in önemli bir dikeye giriş yaptığını malum. Zira yiyecek kısmıyla birlikte evcil hayvan dikeyinin 60 milyar dolarlık bir pazar olduğu belirtiliyor. Bu hacmin çok çok büyük oranda perakende satışlara ve çevrimdışı ödemelere dayandığını ise sanırım söylemeye bile gerek yok.

Türkiye'deki evcil hayvan dikeyi buna hazır mı?

Bu dikeyin Türkiye'deki hacmi ne kadar bilmiyoruz ama daha önce 1 milyon TL ciroyla satışa çıkan Evcilbesinleri.com'un yeni sahibini bulmakta zorlandığını söyleyebilirim. Bu dikeydeki bir başka bir girişim Petarkadas.com da kurucuları tarafından satışa çıkarılmış ve500 bin TL civarında bir bedelle satılmıştı.

Her şeye rağmen önümüzdeki dönemde ülkemizde Treat benzeri girişimlerin çıkması sürpriz olmaz. Hatta daha önce tanıttığımız VetMapp'in bu işi uygulayabileceğini düşünülebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.