Yeni nesil Wi-Fi yönlendiricisi eero 50 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil Wi-Fi yönlendiricisi eero 50 milyon dolar yatırım aldı

Yaklaşık 1.5 yıl önce akıllı Wi-Fi yönlendiricisini tanıttığı ilk 48 saattte bir milyon dolarlık satış yapan eero, 50 milyon dolar yeni yatırım aldı. Menlo Ventures ve IndexVentures lideliğinde gerçekleşen yatırım turuna eero'nun halihazırda yatırımcısı olan First Round Capital, Shasta Ventures, Red Point Ventures, ve Playground Global katıldı.

Yatırımla birlikte Ar-Ge operasyonlarını iki katına çıkaracağını açıklayan eero, akıllı Wi-Fi yönlendiricisinin tıpkı bir akıllı telefon gibi, zaman geçtikçe iyileşen bir yapıya kavuşmasını istediğini belirtiyor. Ekip bu konuda daha fazla detaya girmiyor ancak halihazırda evdeki Wi-Fi ağını düzenlemek dışında evi nesnelerin interneti için hazırlayabilecek bir ürün olarak görülen eero'nun bu yönde çalışmalarını hızlandırıp, yeni bir platform haline gelmesi de olası.

Yeni yatırımla birlikte ABD'nin en yaygın elektronik marketlerinden Best Buy'da ürünlerini satmaya başlayacağını duyuran eero, bu yaz itibariyle 500 Best Buy mağazasından satın alınabilir hale gelecek.

Bugüne kadar 90 milyon dolar yatırım alan eero'nun satış fiyatı 199 dolardan başlıyor. Büyük bir evde pürüzsüz bir Wi-Fi deneyimi isteyenler için bir mesh network oluşturan üçlü eero paketi 499 dolara satılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.