Twitter sadeleştirilmiş tweet kuralını devreye alıyor

Twitter sadeleştirilmiş tweet kuralını devreye alıyor

twitter bird2

Twitter, kurulduğu günden bugüne tartışma konusu olan bir değişikliği sonunda resmen duyurdu. Hayır, Twitter 140 karakter limitini kaldırmadı ama esnetti. Medya ekleri, mention'lar gibi "ekleri" tweet metinlerinden ayıran Twitter, platformunda birkaç önemli değişikliğe daha gidiyor.

Aynı oda farklı dekor

Twitter'ın yakında geliyor niteliğinde paylaşımıyla duyurulan gelişme, Twitter'da bir tweet yazarken fotoğraf, GIF, video (bunlara Vine ve Periscope'lar da dahil), anket, alıntı ve @kullanıcıadı gibi ekleri kullandığınızda bunların 140 karakter sayımına dahil edilmemesini ön görüyor. Twitter bu yeniliğe sadeleştirilmiş tweet kuralı diyor ve görünen o ki maksadı platformu yeni başlayanlar için olabildiğince sadeleştirmek. 140 karakterde kendini ifade etmek birçokları için dar alanda kısa paslaşmalara benziyor. Twitter, bu kullanıcılar için platformunda daha fazla yer açmaya çalışıyor.

Kulağa garip geliyor olabilir ama Twitter kullanıcı sayısını arttırmak için daha fazla alan açmaya çalışıyor. (140 karakter limitini bir oda gibi düşünürseniz, değişiklik odanın büyüklüğünü etkilemiyor. Sadece duvardaki tabloları, belki bir koltuğu çıkarıp odada daha fazla yer açmaya çalışmaya benziyor. Bu sayede odaya daha fazla kişinin girip çıkacağı umuluyor... )

Twitter_May24

Twitter'da eski defterler açılıyor

Twitter'ın değişikliğine bir yenilik daha eşlik ediyor: Kullanıcıların kendilerini retweet edebilmesi. Daha önce attığınız tweet’leriniz için retweet butonunu devreye sokacağını söyleyen Twitter, böylelikle daha önceki tweet’leriniz hakkında yeni bir düşüncenizi paylaşmak istediğinizde ya da gerçekten iyi bir tweet’inizin gözden kaçtığını düşündüğünüzde kolaylıkla Retweet edip alıntılayabilmenizin önünü açıyor.

Tam isabet dediğiniz tweet'lerinizi böylelikle hatırda tutmak için pinleme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Yenilikle birlikte dilediğiniz tweeti, dilediğiniz zamanda yeniden kullanmanız mümkün hale geliyor.

Bu yılın başından beri platformunda yeni başlayanlar için değişiklikler yapan Twitter, yakın zamanda haber akışının kronolojik sıralamasını da değiştirmişti. Bunun sonuçlarına ilişkin bir not düşen şirket, değişiklikle birlikte, mobilde takiplerde yüzde 48; karşılıklı takiplerde ise yüzde 56 gibi artış oranları sağladığını belirtiyor.

Twitter kurucularından CEO Jack Dorsey gelişmeyle ilgili olarak “Bu yılın en büyük önceliklerinden biri ürünlerimizi sadeleştirmek” diyor ve ekliyor: “Twitter’ı çok daha kolay ve hızlı hale getirmeye odaklandık. Twitter’in en iyi olduğu yer tam da budur – şu anda nelerin yaşanmakta olduğu, canlı sohbetler ve sisteme en baştan itibaren getirdiğimiz kolaylık.” Twitter bu mottoyla değişikliklere devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.