Twitter fotoğraf ve linkleri 140 karakter sınırından muaf tutacak

Twitter fotoğraf ve linkleri 140 karakter sınırından muaf tutacak

Twitter, kullanıcılarının ve markaların önemli bir sorununa kulak vermiş gibi görünüyor. Bloomberg'de yayınlanan ve Twitter'a yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, çok yakında fotoğraf ve dış bağlantıların URL'leri tweet'lerdeki 140 karakter sınırının dışında tutulacak, yani o tweet'in karakter sınırlamasına takılmasına neden olmayacak.

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde gelmesi beklenen yeni özellikle birlikte artık markalar ve Twitter kullanıcıları artık kelime kullanımında daha eli açık davranabilecek. Hali hazırda herhangi bir link eklendiğinde, bunları otomatik olarak kısaltan bağlantı, toplamda 23 karakter kaplıyor ve 140 karakterlik tweet metinlerinin önemli bir bölümü burada harcanıyordu.

Yapılan değişikliklerle birlikte Twitter CEO'su Jack Dorsey'in kullanıcıların yeni bir tweet atması sürecini kolaylaştıracak gelişmeler yaratmak istedikleri tahmin ediliği söyleniyor. Daha önce çıkan dedikodular tweet karakter sınırlarının 10 bin karaktere kadar çıkacağı yönündeydi ancak bu iddialar hiçbir zaman yerini bulmamıştı. Bu yeni gelişme ise hem markalar hem de Twitter kullanıcıları tarafından daha çok ilgiyle karşılanacak ve mantıklı bir geliştirme gibi gözüküyor.

Görsel kaynak: 1000 Words/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.