Android telefondan iPhone'a geçiş yaparken verilerinizi nasıl aktarabilirsiniz?

Android telefondan iPhone'a geçiş yaparken verilerinizi nasıl aktarabilirsiniz?

Akıllı telefonlar çağımızda oldukça yaygın biçimde kullanılıyor. 7’den 70’e herkes akıllı telefon dünyasının büyüsüne kapılmış ve hayatını birkaç parmak hareketiyle telefonlar üzerinden organize etmeye oldukça uyum sağlamış görünüyor. Akıllı telefon kullanımının bu denli yaygın olması, farklı çevreler tarafından olumsuz bir durummuş gibi algılanıyor olsa da çağın gereklerine ayak uydurmaya çalışmanın temel adımları arasında yer alıyor. Ancak akıllı telefon sahibi olmaya karar vermek kadar hangi telefonun kullanılacağına karar vermek de rekabet yoğunluğunun doruk noktasına çıktığı günümüzde çok kolay olmayabiliyor.

Telefon almaya karar verme aşamasında düşünülmesi gereken pek çok nokta yer alıyor. Birer bilgisayar işlevi gören akıllı telefonların hızı, işlevselliği, kullanım kolaylığı, arayüzleri, işletim sistemi, kamera çözünürlüğü ve hatta veri transfer biçimi bile hangi telefonda karar kılınacağında etkili olan faktörler arasında yer alıyor. Bu gibi kriterlerin yanında fiyat etkeninin dahi çok fazla önem taşımadığı durumlar olabiliyor. Bunun yanı sıra veri aktarımının nasıl yapıldığı, kimi zaman diğer kriterlerden çok daha önemli bir boyuta ulaşabiliyor. Özellikle de mobil kullanıcıların en çok tercih ettiği işletim sistemleri olan iOS ve Android söz konusu olduğunda…

Temel işlevleri aynı olan, ancak kullanım biçiminden oldukça farklı özellikler taşıyan Android ve iOS işletim sistemleri, mobil kullanıcıların çoğu konuda karşı karşıya gelmelerine neden oluyor. Kullanıcıları iki gruba bölen bu işletim sistemlerinin en önemli hale geldiği durumlardan biri de veri aktarımının oldukça farklı yöntemlerle yapılıyor olması.

Neredeyse tüm teknolojik cihazlarla veri paylaşımına uyumlu olan Android işletim sistemine karşı yalnızca Apple ürünleri ve desteklediği uygulamalarla aktarım yapmaya izin veren iOS. Hal böyle olunca kullanıcılar da ya hayat boyunca Android telefon veya iPhone kullanıyor ya da veri aktarımı yapılamadığı için her yeni telefonda bilgileri manuel olarak elle aktarmaya çabalıyor. Bu da zaman kaybına yol açacağından çoğu kullanıcı hangi işletim sistemiyle akıllı telefon serüvenine başladıysa yine o türdeki telefonla yoluna devam etmeyi tercih ediyor. Daha doğrusu kullanıcıların önemli bir kısmı veri aktarma işlemi hakkında bu gibi önyargılar taşıdıkları için işletim sistemi değiştirmeye yanaşmıyorlar.

Oysa aslında Android telefondan iPhone’a veya tam tersine veri aktarımı yapmak imkansız değil. iOS 9’un lansmanıyla birlikte kullanıma sunulan “Move to iOS” uygulaması ile kablosuz bir şekilde verilerin aktarımı zahmetsizce gerçekleştirilebiliyor. Yine de uygulamayı kullanmadan verileri aktarmayı başarabileceğiniz birçok yöntem de bulunuyor. İşte veri kaybı yaşamadan Android telefonlardan iPhone’lara adım adım veri aktarma ipuçları...

Telefon rehberi

Telefon rehberi veri aktarımı

Telefon rehberinde bulunan kişileri ve numaralarını Android telefondan iPhone’a aktarmak eskiden imkansıza yakındı, herhangi bir yöntem izleyerek bunu gerçekleştirmek bazen kaosa neden olabiliyordu. Ancak artık bunu gerçekleştirmek imkansız değil.

Telefon rehberinizi iPhone’unuza aktarmak için izlenebilecek en yaygın yöntemlerden biri Google hesabınızı kullanmak. Bunun için öncelikle Android tabanlı cihazınızın güncel sürümde olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra ise Android cihazınızın “Ayarlar” bölümüne girip “Hesaplar ve Senkronizasyon” ya da bu işlevi gören benzer bir sekmeye girin. Gmail hesabınızla giriş yapın ve senkronize edin. Bu adımı da gerçekleştirdikten sonra telefonunuzdaki rehberiniz Google ile senkronize edilmiş olacak. Ardından iPhone’unuzun “Ayarlar” bölümünden “Mail, Kişiler, Takvimler” sekmesine girip Gmail hesabınızı buraya ekleyin ve kişilerinizin telefonda kullanıma açık olduğundan emin olun. Ve işte artık Android telefonunuzdaki tüm kişileriniz iPhone’unuzda bulunuyor.

Fotoğraflar, videolar ve müzikler

Fotoğraflar, videolar ve müzikler veri aktarımı

Android telefonunuzda yer alan fotoğraf, video ve müziklerinizi iPhone’unuza aktarmak için ihtiyacınız olan iki şey bulunuyor: Bir bilgisayar ve iTunes uygulaması. Bilgisayarın pc veya Mac olması bu aşamada bir fark yaratmazken bilgisayarda iTunes uygulamasının bulunması önem taşıyor.

Öncelikle Android telefonunuzda bulunan ögeleri kablo veya hafıza kartı gibi bir araçla bilgisayarınıza taşıyın ve sonrasında taşımak istediklerinizi iTunes’a sürükleyin. Bu işlem için iPhone’unuzu iTunes ile senkronize etmeyi de unutmayın.

Daha sonra iPhone’unuzla bilgisayarınız arasında bağlantı kurun, bilgisayarınızda iTunes uygulamasını açın ve uygulamada iPhone’unuzun seçili olduğundan emin olun. Uygulama üzerinde “Fotoğraflar” sekmesine tıklayın, “Sync photos from” seçeneğini işaretleyin ve fotoğrafları taşıdığınız dosyayı seçin. Son olarak “Apply (uygula)” butonuna tıklayın ve fotoğraflarınızla videolarınızın iPhone’unuza taşınmasını arkanıza yaslanarak izleyin.

Aynı işlemi Android telefonunuzda kayıtlı olan müzik dosyaları için de gerçekleştirebilirsiniz. iTunes uygulaması üzerinden “Go to Library” butonuna tıklayarak içinde bulunan “Music” klasörüne erişebilisiniz. Hangi müzikleri iPhone’unuza aktaracağınızı seçtikten sonra aynı prensibi uygulayarak “Sync” butonuna basabilir ve şarkılarınızı iPhone’unuza kolayca aktarabilirsiniz.

E-postalar

E-postalar veri aktarımı

Eski telefonunuzda bulunan ve e-posta hesabınıza kolayca ulaşmanızı sağlayan uygulamaların çoğu Apple Store’da da bulunuyor. E-postalarınıza ulaşmak için e-posta servisinizin uygulamasını iPhone’unuza indirebileceğiniz gibi tarayıcı üzerinden de e-postalarınıza ulaşabilirsiniz.

Eğer e-postalarınızın sürekli elinizin altında olmasını ve gelen postalarla ilgili bildirim almayı istiyorsanız iPhone’da bulunan “Mail” adlı uygulamayı da oldukça işlevsel bulabilirsiniz. Mail uygulamasına dilediğiniz e-posta servis sağlayıcısı ile ilgili bilgileri girebilir ve e-posta hesaplarınızı eşitleyerek tüm postalarınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamada birden fazla e-posta adresine yine senkronize biçimde ulaşabilirsiniz.

Google servisleri ve diğer uygulamalar

Google servisleri ve diğer uygulamalar veri aktarımı

Bu konuda endişelenmenize hiç gerek yok. Dijital hayatınızı kolaylaştıran Google Drive, Google Takvim, Google Maps gibi servislerin Apple ürünlerine özel tasarlanmış uygulamaları da AppStore’da kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Yapmanız gereken tek şey tekrar uygulama mağazasından bu servisleri iPhone’unuza indirmek ve mevcut hesabınızla giriş yapmak. Tasarım ve kullanım bakımından Android’inizdeki servislerden bazı farklılıkları bulunan bu servisleri kullandıkça aynı işlevlerden daha kolay faydalanabilirsiniz.

Android’inizde kullanmakta olduğunuz uygulamaların büyük çoğunluğu iPhone’a uyumlu olarak çalışabiliyor ve Apple Store’da kullanıma sunuluyor. Ancak yine de iPhone üzerinde kullanılamayan bazı uygulamalar da bulunabiliyor. Bu noktada ise yine Apple’ın uygulama mağazasından muadillerine ulaşabilir, iPhone’unuzda benzer özellikli uygulamaları kullanabilirsiniz.

Kısa mesajlar

Kısa mesajlar veri aktarımı

Çoğu zaman kısa mesajlar telefondan telefona veya başka cihazlara aktarılacak kadar önem taşımayabiliyor. Ancak yine de özel durumu olan kısa mesajlarınızı iPhone’unuza aktarmak için izleyebileceğiniz yöntemler bulunuyor. Çoğu kullanıcının başvurduğu yöntemlerden olan kısa mesaj taşıma uygulamaları bu konuda oldukça işe yarayabiliyor. Bu uygulamaların yanı sıra Android telefonunuzdan iPhone’unuza kısa mesaj taşımanıza yarayacak bazı yazılım seçenekleri de bulunuyor. Ancak bu seçenekleri kullanabilmek için bir bilgisayarı aracı olarak kullanmanız gerekebiliyor.

Notlar

Android telefondan iPhone'a geçiş yaparken verilerinizi nasıl aktarabilirsiniz?

Uzun yıllardır popülaritesini koruyan not tutma uygulamaları, kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Ancak bu uygulamalar da Android ve iPhone’larda kullanıma dair farklılıklar oluşturuyor. Normal şartlar altında Android telefonunuzda tuttuğunuz notları iPhone’a aktarmak çok kolay olmayabiliyor. Bu gibi sorunların üstesinden gelmek için ise ekstra uygulamalar kullanılabiliyor. Kısa mesajları aktarma sürecine benzer şekilde bir bilgisayar yardımıyla aktarma işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemde Android cihazdaki notlar bilgisayara aktarılıyor ve sonrasında bilgisayara aktarılan notlar da iPhone cihazına aktarılabiliyor.

Çoğu kişisel verileri Android’inizde kullandığınız Google hesabınıza senkronize ederek de işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Daha sonra iPhone’unuza Google hesabınızı ekleyerek istediğiniz çoğu bilgiyi iPhone’unuza taşıyabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. iPhone’unuza taşıdığınız çoğu veriye ise diğer tüm Apple cihazları üzerinden de ulaşabilirsiniz. Tüm bu ipuçlarının ışığında Android kullanıcıları iPhone’a gönül rahatlığıyla geçiş yapabilirken Apple’ın sunduğu farklı çözümleri de deneyimleme fırsatı elde edebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.