Facebook'un ardından Google da chat bot yarışına katılıyor

Facebook'un ardından Google da chat bot yarışına katılıyor

Microsoft ve Facebook'un ardından chat bot yarışına katılmaya hazırlanan bir diğer ağır topun Google olduğu ortaya çıktı. The Information'ın haberine göre, şirket 18 Mayıs'ta başlayacak olan geliştirici konferansı Google I/O'da kendi chat bot geliştirme araçlarını tanıtacak.

Habere göre Google'ın bot geliştirme araçları yalnızca Google'ın mesajlaşma ürünleri için değil, Facebook Messenger gibi diğer popüler uygulamalarda da kullanılabilecek. Google, bu platformlarda çalışan bot'lar yapmaları için geliştiricileri kendi araçlarını kullanmaya ikna edebileceğine inanıyor gibi görünüyor. Son dönemde yapay zeka çalışmalarını daha fazla ön plana çıkaran Google, bot platformunu bu taraftaki gücüyle cazip hale getirebilir.

Geçtiğimiz Aralık'ta yer verdiğimiz Google'ın yapay zeka destekli bir mesajlaşma uygulaması üzerinde bir yıldan uzun süredir çalıştığı yönündeki duyumlarsa, chat bot platformuna işaret ediyor olabilir. WSJ kaynaklı haberde mesajlaşma uygulamasının Google’a sorabileceğiniz tüm soruları yanıtlayacak bir chat bot ile birlikte sunulacağına ilişkin bilgiler yer alıyordu. Haberde, mesajlaşma uygulamasında bir chat bot’a hava durumu, yakınızdaki restoranlar ya da aklınıza takılan herhangi bir soruyu yazdığınızda Web’i ve diğer kaynakları (muhtemelen kullandığınız uygulamalar ve e-posta kayıtlarınız vs.) tarayarak size aradığınız cevabı verdiği belirtiliyordu.

Konuyla ilgili Google tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Ancak bugün başlayacak olan Google I/O'da gelişmenin doğrulanıp doğrulanmadığını göreceğiz büyük olasılıkla.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.