1.2 milyon kullanıcıya ulaşan Voscreen, Eylül'den önce 3 milyon dolar gelir hedefliyor

1.2 milyon kullanıcıya ulaşan Voscreen, Eylül'den önce 3 milyon dolar gelir hedefliyor

Kısa video kesitleri izleterek kullanıcıların İngilizce öğrenme sürecini destekleyen Voscreen sessiz sedasız büyümeye devam ediyor. 1,2 milyon kullanıcıya ulaştığını duyuran, iddialı uygulamasıyla bu yıl gelir yaratmaya başlıyor.

Voscreen Türkiye'den çıkan en iddialı dil öğrenme uygulaması ve kıyas için girişim, geçtiğimiz Kasım'da yaptığımız incelemede dünya genelinde 800 bin kullanıcıya sahip olduğunu paylaşmıştı bizimle. 1.2 milyon kullanıcısının yüzde 52'sinin Türkiye dışından geldiğini söyleyen Voscreen, geçen sürede 16 farklı ülkenin App Store'unda eğitim kategorisinde ilk sıraya çıkmayı başardı.

voscreen numbers

Uygulamanın aktif kullanıcı oranı ise yüzde 21. Aylık sayfa gösterim sayısı 21 milyona ulaşan Voscreen'de her bir kullanıcı seansı ortalama 9 dakika sürüyor. Beklediğimiz gibi yüksek etkileşim oranlarıyla dikkat çeken uygulamanın bu yıl gelir yaratır hale gelmesi planlanıyor. Bugüne kadar gelir modelini açıklamayan Voscreen, uygulamasında ilk etapta uygulama içinde göstereceği sponsorlu videolarla gelir yaratmayı planlıyor. Voscreen Kurucusu Deniz Dündar, Türkiye'de şirketlerle görüşmelere başladıklarını ve Eylül'den önce 3 milyon dolar gelir sağlayacaklarını ön gördüklerini belirtiyor.

Eylül-Ekim ayları ise Voscreen için önemli bir kırılımı temsil ediyor. Zira çalışmalarını hala geri planda sürdüren Voscreen Eylül sonundan itibaren öne çıkmayı planlıyor. Girişim bu tarihlerde Türkiye lansmanını yaparak uygulamasını daha görünür hale getirecek. Yıl sonunda ise küresel lansmanını yapmayı planlayan Voscreen, tüm içeriğini Rusça'dan Arapça'ya, Çince'den Japonca'ya farklı dillerde çalışılabilir hale getirdi. Uygulamanın lansmanından sonraki ilk yılında 6 milyon kullanıcıya ulaşacağını tahmin ediyor.

voscreen update

Voscreen şirketlerle birlikte eğitim kurumlarının da ilgisini çekebilecek bir uygulama. Henüz okulların kullanım oranlarıyla ilgili net bir veri paylaşmasa da uygulamaya yakın zamanda eklenen Observation ve Playlist özellikleri okulların kullanımının artmasını sağlamış. Özelliklerden Observation, Voscreen'de çalışan diğer kullanıcıları gözlemlemenizi sağladığı için öğretmenler açısından oldukça kullanışlı. Benzer şekilde Playlist ile paylaşılabilir çalma listeleri oluşturabilme özelliği ödev oluşturma gibi işlevleriyle yararlı olabilir.

Yatırım görüşmelerine devam eden Voscreen'in bu sene kapanmadan bir yatırım haberiyle gelmesi kuvvetle muhtemel. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.