New York'ta kurulan Beme gibi bir girişim ayda kaç para yakıyor?

New York'ta kurulan Beme gibi bir girişim ayda kaç para yakıyor?

beme-new-york-casey-neistatTechcrunch Disrupt New York 2016'nın ikinci gün konuşmacıları arasında yönetmen, yapımcı ve vlogger Caisey Neistat da vardı. Neistat Youtube, içerik üretimi ve en önemlisi kurucu ortağı oldu mobil uygulama Beme ile ilgili fikir ve bilgiler paylaştı.

Bundan yaklaşık bir yıl önce ilk olarak özel davetiye ile sınırlı sayıda kullanıcıya açılan Beme sosyal medyada yaptığınız paylaşımlardaki gerçeklik algısını değiştirmek istiyordu. Casey Neistat insanların sosyal medyada paylaşım yaparken içerikleri düzenleme, filtreler ekleme gibi adımlarla gerçeği olduğundan farklı yansıttıklarını ve birçok kişinin aslında olmadığı biriymiş gibi davrandığını sahnede tekrarladı. Neistat'a göre bu arayış(daha çok beğenilme isteği) ve gerçeklik algısı da insanların duygularını olumsuz yönde etkiliyor.

Yukarıdaki bu temel fikirden yola çıkarak tumblr'ın eski mühendislik bölümü başkanı Matt Hackett ile birlikte Beme adındaki mobil uygulamasını hayata geçiren Casey Neistat sahnede girişimin aylık ne kadar para yaktığını da dürüst bir şekilde açıkladı. 11 çalışana sahip olduklarını ve bunlardan 10 tanesinin geliştirici/mühendis olduğunu söyleyen Casey Neistat Beme'nin aylık giderinin 180 bin dolar olduğunu belirterek kendisinin maaş almadığını belirtti. Bugüne kadar 2 milyon dolar yatırım alan girişim şu an için(diğer birçok girişim gibi) sadece para yakıyor.

Yola ilk çıktıklarındaki fikir ve kurgu ile ne kullanıcılara istediklerini verebildiklerini ne de kendilerinin tam içine sinen bir uygulama yayınladıklarını söyleyen Neistat uygulamanın geçen hafta içerisinde yenilenerek tekrar yayınlandığını söyledi. Yenilenmesinin üzerinden 8 gün geçen Beme bu süreçte iOS'ta 100 bin Android'te ise 75 bin indirilmeye ulaşmış. Yenilenen Beme uygulamasını iOS ve Android platformunda kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.