Instagram baştan sona yenilendi!

Instagram bir süredir test ettiği kapsamlı tasarım değişikliğini bugün devreye aldı. Logosundan uygulama tasarımına kadar görünümünü baştan aşağı yenileyen Instagram, değişikliği bağlı uygulamaları, Layout, Boomerang ve Hyperlapse'e de uyarladı.

instagram2

Uygulamasına gelen güncellemeyle birlikte yenilenen Instagram'ın yeni arayüzü tam anlamıyla minimalist çizgiler taşıyor. Tüm vurguyu paylaşılan fotoğraflara yönelterek, onları öne çıkarmak istediğini söyleyen Instagram, bu hedefini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş.

instagram new

Yeni tasarımın odak noktası yine paylaşım ancak bununla birlikte videolar ve yeni içerik keşfi gibi Instagram'ın son dönemde yaptığı yenilikler daha belirgin.

Değişiklik sonrasında Instagram'ın neredeyse fenomen hale gelen logosu artık tedavülden kalkıyor. Yerine uygulama tasarım çzigilerini taşıyan ve gökkuşağı bezeli bir logo geliyor. Bu radikal değişiklik Instagram'ın ilk günden bugüne yaşadığı değişimin de önemli bir işareti. Zira bundan dört yıl önce Facebook'un satın aldığı Instagram'la bugün 400 milyon kullanıcısı olan sosyal ağ arasında büyük bir fark var. Instagram dediğimizde, günde 80 milyon adet fotoğraf ve videonun paylaşıldığı kendi başına bir sosyal ağdan bahsediyoruz bugün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.