Opera iOS için Opera VPN uygulamasını yayınladı

Opera iOS için Opera VPN uygulamasını yayınladı

İnternet tarayıcıları için son dönemde iki önemli konu gündemden düşmüyor. Biri reklam engelleme eklentileri diğeri ise VPN. Bu iki alanda da atılımlar yapan Opera şimdi de iOS için Opera VPN uygulamasını yayınlayarak farkını ortaya koydu.

Hatırlatacak olursak Opera, Nisan ayında web tarayıcısının geliştirici sürümüne VPN özelliğini ekleyerek beklenen bir adımı atmıştı. Yeni yayınlanan Opera VPN uygulaması ise diğer VPN (sanal özel ağ) uygulamalarında olduğu gibi hem ağ takibi hem de kişiselleştirilmiş reklamlara karşı bir kalkan görevi görüyor. Keza erişime engellenen sitelere ulaşımı mümkün kılıyor.

Opera Software'den yapılan açıklamaya göre Opera VPN uygulaması ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. ABD, Kanada, Almanya, Singapur ve Hollanda üzerinden şifrelenmiş bağlantı imkanı sunan Opera VPN, 9 farklı dile çevrilmiş ki bunlar arasında Türkçe bulunmuyor.

Opera'nın geçen yıl satın aldığı Surfeasy girişimiyle geliştirdiği Opera VPN, şimdilik iOS kullanıcılarını ilgilendiriyor ama yakında Android'e de geleceğine şüphe yok.

Opera VPN'i App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.