Opera'da VPN indirme derdi sona eriyor

Opera Software, internet tarayıcısı Opera'ya yerleşik olarak VPN özelliğini ekleyecek. Şu anda Opera'nın geliştirici sürümünde yapılan bu güncellemenin yeni sürümlerde son kullanıcılara açılması bekleniyor.

Opera, bir yıl kadar önce sanal özel ağ (virtual private network, VPN) servisi SurfEasy'yi satın aldığında aslında bu adımı atabileceğini göstermişti. Mobilde veri tasarrufu sağlayan Opera Max uygulamasına da entegre edilmesi beklenen SurfEasy, ilk olarak Opera web sürümünde karşımıza çıkmış oldu.

Opera'da varsayılan olarak VPN özelliğini kullanabilmek için geliştirici sürümünde gizlilik ayarları bölümünden gerekli seçeneğin işaretlenmesi gerekiyor. Böylece internet erişiminizi daha güvenli ve engelsiz hale getirebiliyorsunuz.

Paylaşılan bilgilere göre SurfEasy'nin bu entegrasyonu sadece tarayıcı üzerindeki internet trafiğini VPN tünelinden geçiriyor. SurfEasy'nin ücretli sürümü ise tüm internet trafiğinizi güvence altına alıyordu. Bu konuda bir güncelleme yapılması ve Opera'nın uygun fiyatla geniş özellikli bir VPN hizmeti sunması mümkün olabilir. Ancak bu konuda henüz bir açıklama yapılmış değil.

Opera VPN

İlk aşamada Opera üzerinden VPN kullanımında ABD, Kanada ve Almanya üzerinden erişim sağlanıyor. Ancak bu yılın sonunda yayınlanması beklenen kararlı sürümde daha fazla seçeneğin sunulacağı belirtiliyor.

Diğer yandan Opera Software, Çinli konsorsiyum tarafından süre uzatmasına halen yeni bir yanıt vermiş değil. Eğer Opera hissedarlarının yüzde 90'ı 1,2 milyar dolarlık teklifi 24 Mayıs’a kadar kabul ederse Opera Software'in yeni sahibi Kunlun ve Qihoo 360'ın da dahil olduğu Çinli şirketler olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.