Mobil uygulama testlerinin oldukça maliyetli olduğunu düşünen girişimcilerin hayata geçirdikleri Capture; basit bir yazılımsal entegrasyon sonrası mobil uygulamalarınızı çok daha hızlı bir şekilde test etmenizi sağlıyor.
Hem Android hem de iOS platformunda çalışan Capture'ı kullanabilmek için girişimin SDK'ini uygulamanıza entegre etmeniz gerekiyor. Söz konusu entegrasyon tamamlandıktan sonra uygulamanızı test ederken cihazı salladığınızda Capture otomatik olarak ekran görüntüsü ve gerekli olan anlık bilgileri (işletim sistemi versiyonu ve hatanın yaşandığı ekran gibi) alıp kullandığınız bug yönetim sistemine (örneğin Jira) gönderiyor.
Capture kullanıcıları cihazı salladıklarında ortaya çıkan ekran görüntüsü üzerinde kolayca not alabiliyor ya da 'ok' gibi simgeler koyabiliyor. Capture, ekran görüntüsüne ek olarak hatanın yaşandığı işletim sistemi, versiyon bilgisi, uygulama içindeki ekran ismi, batarya durumu ve internet bağlantısı çeşiti gibi detayları da kaydedebiliyor. Capture kaydettiği bu bug'ları isterseniz Jira ya da Slack gibi bir uygulamaya gönderiyor, isterseniz de e-posta atıyor.
Capture henüz MVP aşamasında, ama ekibe göre şimdiden mobil testi kolaylaştırıyor
Müşterileri için mobil uygulama üreten bir şirket olan Mobven tarafından hayata geçirilen Capture, tahmin edebileceğiniz gibi gerçek bir ihtiyaçtan ortaya çıkmış. Geliştirdikleri uygulamaları oldukça uzun ve zorlu bir süreçle test etmekten sıkılan Mobven ekibi; Capture'ı öncelikle kendi ihtiyacı için geliştirmiş ve sonrasında da dışarıya açmaya karar vererek bir girişim haline getirmiş.
Mobven içinde 6 kişilik bir ekibe sahip olan Capture, 2016 yılıyla birlikte yayına girmiş ve kısa sürede önemli markalar tarafından kullanılmaya başlanmış. Birkaç kurumsal müşterisi daha olan Capture, ekipten öğrendiğimize göre şimdiye kadar oldukça olumlu tepkiler almış.
Capture ekibiyle konuştuğumuzda öncelikli hedeflerinin kurumsal firmalara satış yapmak olduğunu öğrendik. Böylelikle ürününü de geliştirmeyi düşünen girişim; sonrasında başta Türkiye'deki girişimciler olmak üzere dünyaya yayılmak istiyor. Bu arada Capture'ın gelir modelinden de bahsetmek gerekirse; SaaS modelini benimseyen girişim, aylık olarak 750 dolar gibi bir ücrete sahip.
Webrazzi okuyucularına özel yüzde 50 indirim
Halihazırda Capture'ın yaptığı işe oldukça benzer bir iş yapan girişimler, açık kaynak rakipler ve büyük çaplı kurumsal çözümlerin yer aldığı pazarda Capture coğrafi olarak hakim olabileceği bölgelerde şansını deneyecek gibi duruyor.
Tahmin edebileceğiniz gibi mobil internet yayıldıkça yazılım testinin en büyük parçalarından biri de mobil uygulama testleri oldu, bu yükselen pazardaki SaaS girişimlerden biri olan Capture'ı sizler için takip etmeye devam edeceğiz.
Son olarak; eğer siz de Capture'ı kullanmak istiyorsanız dilerseniz 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü tercih edebilir, dilerseniz de Webrazzi okuyucularına özel olan yüzde 50 değerindeki indirimin sahibi olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 'Webrazzi' koduyla beraber Capture iletişim formuna bir mesaj bırakan ilk 10 kişiden biri olmak.