GoPro ücretsiz video düzenleme araçlarını kullanıma sundu

GoPro ücretsiz video düzenleme araçlarını kullanıma sundu

Maddi olarak son dönemlerde ardına aldığı hızlı rüzgarı yitiren aksiyon kamera üreticisi GoPro, son dönemde video düzenleme uygulamalarına kafa yoruyordu. Başından beri kendine ait mobil uygulamasına yatırım yapan GoPro, son olarak iki farklı video düzenleme girişimini satın almıştı. Replay ve Splice adlı iki video düzenleme girişimi için Mart 2016'da 105 milyon dolar ödeyen GoPro, şimdi ise bu uygulamaları ücretsiz olarak kullanıma sundu.

GoPro'nun patronu Nick Woodman yılın başlarında yaptığı açıklamada, video düzenleme araçlarının GoPro marka aksiyon kameraları için sıkıntı yarattığını ifade etmişti. GoPro'nun kendine ait uygulamasının gelişmiş video düzenleme olanağı sağlayamaması ise bir tehditti. Bu açıklamalardan kısa süre sonra yukarıda da belirttiğimiz gibi iki girişim satın alan GoPro, Replay'in adını Quik olarak değiştirdi ve uygulamanın içerisinde GoPro markalaması da yaparak relansman yaptı. Fakat bu durum sizi yanıltmasın çünkü bu uygulamaları kullanmak için GoPro kameraya ihtiyacınız yok. Yani kısacası akıllı telefonlarınıza yüklediğiniz tüm videoları, bu uygulamalar aracılığıyla kullanmanız mümkün.

Quik uygulaması biraz daha günlük ve hızlı kullanım için ideal olanaklar sunmakta. Algoritması sayesinde videoyu algılayan ve kendi hazır müziklerinin ritmine uyduran Quik uygulaması hızla videolarınızı oluşturup paylaşabilmenizi sağlıyor.

GoPro'nun satın aldığı diğer video düzenleme uygulaması Splice ise biraz daha profesyonel kullanıcılara hitap edecek şekilde hazırlanmış. Splice ile çok daha ince ayarlar ve video düzenleme çalışmaları yapabiliyorsunuz.

GoPro, aksiyon kamerası alanında ciddi rakiplerle mücadele verirken, bir diğer yandan da video düzenleme uygulamalarına yaptığı yatırımla dikkat çekiyor ve sadece tek bir alana odaklanmıyor. Son olarak her iki uygulamanın da hem iOS hem de Android platformlarında olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.