BMW motosikletliler için özel akıllı güvenlik sistemi geliştirdi

BMW motosikletliler için özel akıllı güvenlik sistemi geliştirdi

Motosiklet üretme konusunda da faaliyet gösteren ve bu alanda da otomotiv segmentindeki kadar iddialı olan BMW, önemli bir güvenlik teknolojisini motosikletçiler için duyurdu.

Intelligent Emergency Call adını alan bu yenilikçi özellik sayesinde, motor herhangi bir kaza anında otomatik olarak ya da sürücünün kendi isteğiyle, yer bildirimi yapıp acil durum çağrısı bırakabiliyor.

Avrupa Komisyonu'nun sorumlu olduğu ve tüm AB ülkelerine yayılması beklenen eCall adlı servis, araçla bütünleşik çalışıyor. Kaza durumlarında anlık bildirimler yapan bu yenilik, daha hızlı müdahale imkanı ve kaza mahalini daha sağlıklı adresleme imkanı sunuyor. Böylece pek çok hayat da bu şekilde kurtarılabilecek ve bunun yanı sıra maddi anlamda da bu programın verimliliği artırması söz konusu.

2018 yılından itibaren üretilecek yeni otomobillerde de zorunlu kılınacak olan eCall özelliği, daha önce BMW otomobillerinde de kullanıldığı gibi şimdi yine BMW tarafından motorlara da taşınmış oluyor ve durum gösteriyor ki artık hem otomobillerimizin hem de motorlarımızın üstünde bu donanım yakın gelecekte zorunlu olacak ve hayat kurtarmaya başlayacak.

BMW motorlarında gaz kolunun yanına yerleştirilen ufak bir buton, mikrofon ve hoparlörden oluşan bu akıllı acil durum donanımı, kaza halinde devreye giriyor ve sürücünün oradan acil durum merkeziyle konuşabilmesini de sağlıyor.

2017 yılında BMW motorlarına opsiyonel donanım olarak sunulacak olan akıllı güvenlik sistemi, ilk etapta sadece Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlanacak ve ilk kullanılacağı ülke ise BMW'nin anavatanı Almanya olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.