Babür Özden'in kurucularından olduğu büyük veri girişimi Maana 26 milyon dolar yatırım aldı

Babür Özden'in kurucularından olduğu büyük veri girişimi Maana 26 milyon dolar yatırım aldı

Büyük veri alanındaki girişimlerden Maana, 26 milyon dolarlık Seri B yatırımına imza attı. Şirketin bu önemli yatırım rakamı dışında dikkatimizi çeken bir yönü de kurucularından birinin Superonline'ın kurucusu Babür Özden olması.

Kısaca bahsetmek gerekirse, büyük veri kümeleri arasında anlamlı ilişkiler kuran Maana, işletmelerin verimliliğini artıran bir teknoloji sunuyor. Bilgi ağı (knowledge graph) modeliyle eldeki verileri anlamlı şekilde yorumluyor ve faydalı öngörülerin yapılabilmesini sağlıyor.

Maana'nın yeni yatırım turuna Suudi Arabistanlı petrol şirketi Saudi Aramco'nun liderlik etmesi şaşırtıcı değil. Çünkü Maana, petrol ve doğal gaz endüstrilerine odaklanıyor. Yatırımcılar arasında Shell Technology Ventures, GE Ventures, Chevron Technology Ventures, Intel Capital ve Frost Data Capital gibi önemli enerji ve teknoloji şirketleri de yer alıyor.

Donald Thompson - Babur Ozden

Babur Özden'in kurucu ve CEO olarak görev yaptığı girişimin diğer kurucusu da Donald Thompson. CTO koltuğundaki Thompson, Microsoft'ta üst düzey yöneticilik yapmış bir isim ve Microsoft'un bağlamsal reklam dağıtım teknolojisinin geliştiricisi olarak biliniyor. Bu da Maana'nın teknik arkaplanını anlamamızı kolaylaştırıyor.

Toplam yatırımını 40 milyon dolara yükselten Maana'nın bundan sonra teknolojisini ve pazar payını daha ileri bir seviyeye taşıyacağı malum. Söz konusu bilgi birikimini farklı alanlara uygulayıp uygulamayacağını ise zaman içinde göreceğiz.

Babür Özden'in Maana'yı anlattığı bir videoyu aşağıda izleyebilir, şirketin kuruluş hikayesini şu sayfada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.