İzmir ve Bangalore'da işe başlayan OneClick, ulaşım kartlarını akıllı kartlara dönüştürüyor

İzmir ve Bangalore'da işe başlayan OneClick, ulaşım kartlarını akıllı kartlara dönüştürüyor

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji girişimlerinden Cardtek, geçtiğimiz Mart sonunda aldığı yatırımla gündemimizdeydi. Bu yatırım turundan sonra ilk önemli geliştirmesini paylaşan Cardtek'in icraatı yeni bir şirketle yeni bir alana açılmak oldu. Cardtek, OneClick adındaki yeni şirketiyle yurt içi ve yurt dışında ulaşım kartlarını hedeflemeye başladı.

Cardtek, yeni şirketi OneClick'i "ulaşımda akıllı elektronik ücret toplama sistemleri, akaryakıt sektörüne özel mobil ödemeler, şehrin en özel yiyecek, içecek mekanlarına kolayca erişim, her türlü online alışveriş çözümleri ve yeni nesil ödeme işlemleri için 360 derece hizmet verecek şekilde tasarlanan bir çözüm anahtarı" şeklinde tanımlıyor. Mobil ödemeler ve akıllı kartların kesişiminde faaliyete başlayan OneClick, ilk etapta ulaşım ve akaryakıt sektörleriyle çalışıyor. Şirketin bunun için OneClick Transit ve OneClick Fuel olmak üzere iki farklı markası bulunuyor.

OneClick'in açıklamasına göre, OneClick Transit ulaşım kartını bir akıllı şehir kartına dönüştürüyor. Yani şehir içinde toplu taşımacılıkta kullanılan kartların otoparklarda, akaryakıt istasyonlarında, turistik alanlarda ve kültür merkezlerinde ödeme yapmak için kullanılabilen bir akıllı şehir kartı olarak konumlandırıyor. Kartları mobil uygulamanızla kontrol edebiliyor, gerektiğinde ödemeleri yine mobil cihazınız üzerinden yapabiliyorsunuz.

İkinci markası OneClick Fuel ise isminden müstesna akaryakıt alışverişine yönelik bir ödeme çözümü. Müşterilerin benzin alırken arabadan çıkarak ödeme yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran OneClick Fuel, kullanıcının mobil cihazı ile yakıt pompası arasında iletişim kuruyor. Bugün Türkiye’deki akaryakıt firmalarıyla çalışmalarına devam eden OneClick Fuel çözümünü Ortadoğu'ya da açmayı planlıyor.

Türkiye'deki faaliyetlerine başlamak için hedef bölge olarak İzmir'i belirleyen OneClick burada ilk projesini ulaşım kartı İzmirimKart ile gerçekleştirdi. Şirketin ilk global projeleri ise Hindistan’da Bangalore ulaşım kartı ve Portekiz’de Porto şehir kartı oldu.

Cardtek'in halihazırda deneyimli olduğu bu çözümler, OneClick'i özellikle gelişmekte olan ve teknoloji tüketim hızı yüksek olan şehirlerde aranan çözüm sağlayıcısı haline getirebilir. Elbette işin yerel yönetimlere bağımlılığı burada en önemli risk unsuru.

Cardtek Türkiye’de bankalar, Turkcell ve Passolig gibi geniş kullanıcı kitlesine sahip müşterilere hizmet veriyor. OneClick İcra Kurulu Başkanı Murat Göksenin Güzel, "Cardtek’in 15 yıllık bilgi birikiminden aldığımız güçle, insanların daha kaliteli bir şehir hayatına, uluslararası standartlara kolay, güvenli ve hızlı hizmetlere ulaşmalarını sağlıyoruz” diyor açıklamasında.

Cardtek Group 2015’te Fast 500 listesine girmiş, yıllık yüzde 5000’in üzerindeki büyüme oranıyla EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen 12’inci şirketi olmuştu. Yine 2015’te Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programının birincisi olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.