Cortana üzerinden Bing dışındaki arama motorları kullanılamayacak

Cortana üzerinden Bing dışındaki arama motorları kullanılamayacak

Microsoft yeni yayınladığı blog yazısı ile Cortana ve Windows 10 entegrasyonuna dair önemli bir açıklama yaptı. Cortana kullanarak internet arama üzerinde arama yapmak isteyenlere sadece Bing'in sonuçları gösterilecek.

Şirket blog yazısında yaptığı açıklamada Cortana ile neden sadece kendi arama moturunun çalıştırılmasını açıklamak için ''uyum'' ve ''entegrasyon'' odaklı bir yazı yayınlanmış. Üçüncü parti arama motorlarının Cortona üzerinde engellemesiyle birlikte Windows 10'un kullanıcılara daha bütünleşik ve uyumlu bir arama deneyimi sunacağını savunmuş.

Ancak alınan bu yeni karar sadece Cortona üzerinden arama işlemi yapmak isteyen kullanıcılar için geçerli. Windows 10 kullanan kullanıcılar daha önce olduğu gibi Google ve diğer arama motorları üzerinden istediği sorgulamaları yapabilecekler. Microsoft'un yaptığı bu hamleye karşılık diğer arama motorlarının rekabet kurullarına başvurup başvurmayacağını bilmiyoruz. İlginç olan ise geçtiğimiz haftalarda Google ve Microsoft'un yaptıkları anlaşmayla birbirlerini regülatörlere şikayet etmeyeceklerini duyurmuşlardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.