Rocket Internet'in Global Fashion Group, 1 milyar euro değerlemeyle sermaye artırımı yaptı

Rocket Internet'in Global Fashion Group, 1 milyar euro değerlemeyle sermaye artırımı yaptı

Rocket Internet, Global Fashion Group (GFG) için 300 milyon Euro değerinde sermaye artırımı yapılacağını ve bunun 100 milyon dolarını karşılayabileceğini duyurdu.

Global Fashion Group, Rocket Internet'in küresel e-ticaret gücünde önemli bir yere sahip ve bu yeni finansal destek şirketin daha hızlı adımlar atacağına işaret ediyor. GFG son olarak Nisan 2015'te 35 milyon dolar, Temmuz 2015'te ise 150 milyon dolar yatırıma imza atmıştı.

Berlin merkezli Rocket Internet'in diğer hissedarlarla birlikte GFG'ye yaptığı bu yatırım şirketin 6 bölgeye yayılan şirketlerine güç kazandıracak ki bunları Latin Amerika'da Dafiti, Rusya ve CIS bölgesinde Lamoda, Ortadoğu'da Namshi, Avustralya'da The Iconic, Hindistan'da Jabong ve Güneydoğu Asya'da Jalora olarak sıralayabiliriz.

Değerleme 1/3'ine düştü

Paylaşılan basın duyurusuna göre bu şirket içi yatırımın 1/3'ine kadar olan kısmını karşılamayı taahhüt etmiş. Bunun 85 milyon euroya kadar olan kısmının ise mevcut yatırımların dönüştürülmesiyle karşılanabileceği belirtiliyor. GFG'nin bu yatırım sonrası değerlemesinin de 1 milyar euro olduğu belirtiliyor ki 1 yıl önce yaklaşık 3,5 milyar dolardan yatırım almıştı. Yani bu turda ciddi bir değerleme farkı söz konusu.

Rocket Internet CEO'su Oliver Samwer, GFG'nin gelişmekte olan pazarlarda liderliğe oynadığını değiniyor. Kinnevik ve diğer hissedarlarla birlikte GFG'yi büyütmek için çalışacaklarını da ekliyor.

GFG CEO'su Romain Voog ise 2016'nın ilk çeyreğinde karlılığı yakalamak konusunda önemli bir ilerleme kaydettiklerini ifade ediyor. Hem bu süreci hızlandıracaklarını hem de pazardaki büyük potansiyelin farkında olduklarını ekliyor.

2015 sonunda paylaşılan rakamlarda Global Fashion Group'un brüt değerde yüzde 61,1 büyüdüğü paylaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.