Amazon'dan yönetici transfer eden Rocket Internet'in Global Fashion Group'una 35 milyon dolar yatırım

Amazon'dan yönetici transfer eden Rocket Internet'in Global Fashion Group'una 35 milyon dolar yatırım

Adsız

Moda odaklı e-ticaret girişimlerini Global Fashion Group (GFG) çatısı altında toplayan Rocket Internet, aldığı yeni yatırım ve Amazon'un Fransa'daki bir üst düzey yöneticisiyle büyümeye adımlarını hızlandırıyor.

Özellikle Asya ve Afrika bölgelerinde odaklanan GFG'nin 35 milyon dolar değerindeki yeni yatırımı Tengelmann Ventures ve Verlinvest tarafından sağladığı açıklanıyor. Beş farklı girişimin (Dafiti, Jabong, Lamoda, Namshi, Zalora) geleceğini yönlendirecek yatırım, öncelikli olarak özel markalı (fason) ürün üretiminin geliştirilmesinde harcanacak.

Şimdiye kadar 32 milyon Euro yatırım alan GFG'nin bu yatırımını kârlı bir şekilde yönetmek ise yeni CEO Romain Voog'a düşecek. Amazon Fransa'dan transfer edilen Voog'un Amazon'dan önce de Fransız perakendeci Carrefour'un üst kademede yönetici olduğu belirtiliyor.

Bu yatırım sonrasında hisse açıklaması yapılmamış ama öncesinde GFG’nin en büyük 3 hissedarının Kinnevik (%25,1), Rocket Internet (%23,5) ve Access Industries (%7,4) olduğunu biliyoruz.

GFG'nin Rusya odaklı girişimi Lamoda'dan gelen yeni CFO'su Nils Chrestin GFG'nin şu anda 3 milyar dolar değerlemeli bir şirket olduğunu ama henüz hiç bir girişimin kârlılığı yakalamadığını söylüyor.

Chrestin, farklı ülkelerde operasyon sürdürmenin, her ne kadar benzerlikler olsa da farklı zorlukları beraberinde getirdiğini söylüyor. Bununla beraber GFG operasyonlarının kârlılığı yakalayacağına ve önümüzdeki dönemde değerini katlayacağına inanıyor.

Artık daha güvenli sularda yüzdüğü belirtilen GFG, Rusya'dan Güney Afrika'ya uzanan bir coğrafyada dengeleri kendi lehine değiştirmek istiyor. Ve bir kez daha Samwer Kardeşler'in agresif şirketinin çıkış yapmasının bizim için daha iyi olduğu aklıma geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.