Rocket Internet'in 7.2 milyar euroluk portföyünde yemek girişimleri dikkat çekiyor

Rocket Internet'in 7.2 milyar euroluk portföyünde yemek girişimleri dikkat çekiyor

Geçtiğimiz ay Home24 girişimi için FashionForHome’u satın alan Rocket Internet, büyümesini kanıtlayan önemli girişimlerinin ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. The Proven Winners olarak adlandırılan girişimlerin bir önceki döneme göre net gelirleri ortalama yüzde 120 oranında artış gösterdi ve 4,6 milyar euro olarak değerlendi.

Paylaşılan sunumdaki (pdf) rakamlara göre gelişmekte olan ülkelerde liderlik peşinde koşan Global Fashion Group, brüt değerde yüzde 61,1 büyürken, Güney Doğu Asya'nın popüler pazar yeri Lazada yüzde 225 oranında büyüme göstermiş. HelloFresh ise 384 gibi çok daha iyi bir büyüme oranıyla dikkat çekiyor.

Rocket Internet Girisimleri

Türkiye'de Yemeksepeti'ni satın alana Delivery Hero ise 2015'in ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre siparişlerde yüzde 201, brüt değerde de yüzde 170, gelirlerde ise yüzde 135 büyüme göstermiş.

Delivery Hero

Rocket Internet'in hisse başı fiyatı Eylül ayında olduğu gibi 44 euro'da kalırken, portföy değerlemesi 1,2 milyar euro nakit ile toplamda 7,2 milyar euro'yu buluyor. Portföy değerlemesinin sektör dağılımına bakıldığında ise yemek/market kategorisi toplam pastanın yüzde 50'sini oluşturarak en büyük payı elde ediyor. İkinci sırada ise moda girişimleri kategorisi geliyor. Rocket Internet raporRocket Internet CEO’su Oliver Samwer, Eylül ayında açıklanan Capital Markets Day hedeflerine ulaşmak için doğru yolda olduklarını söylüyor ama Rocket Internet'in borsa değerinde şu anda yüzde 2,3 civarında bir düşüş göze çarpıyor.

Rocket Internet'in tüm girişimleriyle ilgili detayları 9 aylık raporda (pdf) bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.