Solar Impulse 2, Pasifik okyanusunu aşarak San Francisco'ya iniş yaptı

Solar Impulse 2, Pasifik okyanusunu aşarak San Francisco'ya iniş yaptı

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 uçağı, Pasifik okyanusu geçişini tamamlayarak önemli bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz yılın Mart ayında başladığı yolculuğuna devam eden uçak daha önce yaşanan batarya sorunu nedeniyle dünya turuna bir süre ara vermişti.

Güneş enerjisiyle dünyanın etrafında tam tur atmayı amaçlayan Solar Impulse, önemli bir uçuş bacağını daha tamamlamış oldu. Dünya turu yolculuğunun dokuzuncu durağı olan San Francisco'ya teker koyan güneş enerjili uçağın Hawaii - San Francisco yolcuğu yaklaşık olarak üç gün sürdü.

Gündüzleri güneş enerjisiyle, geceleri ise gündüz ışığında toplayarak depoladığı enerjiyle uçak Solar Impulse yolculuğunu başarıyla tamamlayabilirse dünyanın etrafını güneş enerjisiyle dolaşmayı başaran ilk uçak olacak.

Bir Boeing 747 uçağının kanatlarından daha uzun olan 72 metrelik kanat açıklığına sahip uçak, tam 2.3 ton ağırlığında. Bir sonraki durağı New York olacak olan Solar Impulse 2, California'dan havalandıktan sonra 5 gün sürmesi beklenen bir yolculuğun ardından New York'a gidecek. Oradan sonra ise rota Atlas okyanusuna doğru dönecek ve Solar Impulse bu sefer Avrupa kıtasına geçerek, yolcuğunu tamamlayacağı Abu Dhabi'ye biraz daha yaklaşmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.