Paywizard'ın kurucusu, yeni elektronik ödeme girişimi Papara'ya yatırım yaptı

Paywizard'ın kurucusu, yeni elektronik ödeme girişimi Papara'ya yatırım yaptı

Türkiye'de ödeme sistemleri alanındaki hareketlilik devam ediyor. Henüz aldığımız bilgiye göre Paywizard'ın kurucusu İlker Diker, 15 Milyon TL değerleme ile Papara'ya yatırım yaptı.

Paywizard, 2014 yılının başında bankalara dış kaynak temini ile hizmet vermeye başlamış ve faaliyetlerini entegre çözüm ortaklığıyla genişletmişti. Kısa sıra önce BDDK lisansını aldığını öğrendiğimiz Papara ise yasal olarak 'Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu' ünvanını taşıyan yeni bir girişim.

ilker dikerPaywizard Genel Müdürü İlker Diker, yatırımın tutarı ve hisse oranı hakkında bilgi vermiyor ancak Papara’nın CEO'su olarak görev yapacağını paylaşıyor. Papara'nın kurucu ortağı ve yönetim kurulu Başkanı Ahmed F. Karslı ise Papara’nın artık fatura ödeme, para transferi hizmetlerinin yanı sıra dijital cüzdan çözümleri de sunacaklarını ifade ediyor.

Papara yakında yayınlayacağı uygulamalarla dijital cüzdan, webden ve mobilden para alıp göndermeyi, fatura ödemeyi hızlı ve güvenilir bir şekilde yapmayı hedefliyor. Ayrıca Papara tabelalı noktalardan ülke genelinde fatura tahsilatı, yurtiçi ve yurt dışı para transferi gerçekleştireceklerini de ekliyor.

Yatırımla alacağımız yeni bir detay almamız halinde sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.