Yemek Sepeti, 31 Mayıs'ta Rekabet Kurumu'na sözlü savunma yapacak

Yemek Sepeti, 31 Mayıs'ta Rekabet Kurumu'na sözlü savunma yapacak

Bundan tam 1 yıl önce Rekabet Kurumu‘nun YemekSepeti.com hakkında bir soruşturma açılmasına karar verdiğini paylaşmıştık. Yayınlanan yeni bir karara göre 31 Mayıs 2016 tarihinde Yemek Sepeti'nin sözlü savunması alınacak.

Mayıs 2015'te Delivery Hero tarafından satın alınan Yemek Sepeti hakkındaki soruşturma, ismi açıklanmayan bir kişi veya kurum tarafından yapılan şikayetin incelenmesi üzerine, 'baskı ve promosyon uygulamalarıyla müşterilerin rakiplerle çalışmasının engellendiği' gerekçesiyle başlatılmıştı.

Yeni açıklanan karara göre sözlü savunma aşamasına gelinmiş ve Yemek Sepeti'nin söz konusu şikayete dair sözlü savunması 31 Mayıs Salı günü alınacak. Yayınlanan Rekabet Kurumu kararının tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda San. ve Tic. A.Ş.’nin en çok kayrılan müşteri şartı uygulamaları ve fiili münhasırlık uygulamaları yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu şirket ile ilgili sözlü savunma toplantısı, 31 Mayıs 2016 Salı günü, saat 11.00’de yapılacak.

Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.