Para üstü biriktirme uygulaması Acorns, PayPal ve Rakuten'den 30 milyon dolar yatırım aldı

Para üstü biriktirme uygulaması Acorns, PayPal ve Rakuten'den 30 milyon dolar yatırım aldı

Fintech alanının gözde girişimlerinden biri olan Acorns yeni bir yatırım turunu kapattı. Mobil yatırım yapma uygulaması için PayPal, Rakuten ve Greycroft'ın katıldığı stratejik turda 30 milyon dolar yatırım alan Acorns'un böylelikle bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 62 milyon dolara çıktı.

Türkiye'de sosyal sorumluluk alanında Yuvarla uygulamasının bağışlar için yaptığını, kişisel finans alanına uyarlayan Acorns, alışverişlerindeki küsuratları kumbaraya atıyor. Acorns'un yalnızca mobilde çalışması, kullanım kolaylığı sağlayan ve estetik standartlardan ödün vermeyen mobil uygulaması sayesinde gençleri yatırım yapmaya teşvik etmesi takdir topluyor. Bugün 850 bin aktif hesaba bağlı olduğu söyleyen Acorns'un önceliği ise büyümek.

Yatırımla birlikte uygulamasını dünya çapında daha fazla kullanıcıya ulaştırmayı planladığını söyleyen Acorns bunu nasıl gerçekleştireceğiyle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak PayPal'ın yatırımı stratejik olarak nitelemesi, PayPal ile ortak bir açılım olabileceği ihtimalini akla getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.