Mobil bankacılık kullanıcı sayısı internet bankacılığını 2016 son çeyrekte geçecek

Mobil bankacılık kullanıcı sayısı internet bankacılığını 2016 son çeyrekte geçecek

Mobilin internet bankacılığında da ana kanal haline gelişi Webrazzi Mobil 2016'da ele aldığımız konulardan biriydi. TEB Dijital Bankacılık Direktörü Deniz Devrim Cengiz'in konuşmacı olarak katıldığı "Mobilin potansiyelini ne kadar kullanıyoruz?" başlıklı oturumda öne çıkan notlardan biri mobil bankacılık kullanıcı sayısının internet bankacılığını 2016'nın son çeyreğinde geride bırakacağıydı.

Mobil bankacılığın artık dijital bankacılıkla eş anlamlı hale geldiğini söyleyen Deniz Devrim Cengiz'e göre mobile artık elektrik gibi yaklaşmak gerekiyor zira Türkiye çapında mobil bankacılık erişiminin olmadığı nokta neredeyse yok. Bireysel tüketicinin mobili gittikçe daha fazla benimsediğine dikkat çeken Cengiz, TEB'in dijital bankacılıktaki bundan sonraki önceliğinin kurumsal bankacılık olduğunu belirtti.

Halihazırda mobil penetrasyonu bireysel müşterilere göre düşük olan kurumsal müşterilerin bu tarafa kayması mobilin işlem hacminin ve adedinin yükselmesine yardımcı olabilir. Zira CEPTETEB'in kendi verilerine göre, dijital bankacılık kullanıcılarının yarısı mobilden geliyor buna karşın yapılan her üç işlemden ancak birisi mobil ile gerçekleştiriliyor.

Türkiye'de mobil bankacılığın internet bankacılığından daha fazla kullanıldığı illerin sayısı ise 37, illerin birinde (Adana) ise mobil ve internet bankacılığı kullanıcı sayıları eşit. Mobil bankacılık, şubelerin açılış-kapanış saatleri yerine, kullanıcıların kendi zamanlarına göre hareket etmelerini sağlıyor diyen Deniz Devrim Cengiz, CEPTETEB uygulamasının hafta içi akşam ve hafta sonu yoğun olarak kullanıldığı örneğini verdi.

Mobil web'in de internet bankacılığında önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Cengiz, cepteteb.com.tr trafiğinin yüzde 45'inin mobilden geldiğini paylaştı. Buna göre trafiğinin yüzde 25'i iOS'ten gelirken, yüzde 75'i ise Android tabanlı cihazlardan geliyor. Oranlar mobilde testi en önemli iş haline getiriyor.

Kısa bir süre önce birinci yılını geride bırakan CEPTETEB ile ilgili güncel veriler paylaşan Cengiz, hedeflerinin üç katına çıkma başarılarını paylaştı. Bu konuyla ilgili daha fazla detay ve infografik için ilgili haberimizi görebilirsiniz.

Önümüzdeki dönemden beklentilerini de paylaşan Cengiz'in dikkat çektiği başlıklar şu şekildeydi: Dijital cüzdanlar, nesnelerin interneti, akıllı sistemler, RTC&biometric ve görüntülü görüşme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.