Telegram bot geliştiricilerine karşılıksız 1 milyon dolar ödül dağıtıyor

Telegram bot geliştiricilerine karşılıksız 1 milyon dolar ödül dağıtıyor

Kullanıcılarına sunduğu üst düzey güvenlik önlemleriyle ön plana çıkan mobil mesajlaşma uygulaması Telegram kendi API'ı kullanılarak geliştirilen botlar için toplam 1 milyon dolar ödül dağıtacağını duyurdu. Ödülün kaynağı şirketin kurucu ortağı Pavel Durov.

Yazılım geliştiriciler Telegram'ın sunduğu Bot API'ını kullanarak geliştirdikleri botlarının karşılığında 25 bin dolardan başlayan para ödülleri kazanabilecekler. Üstelik bu ödül geliştiricilere tamamen karşılıksız olarak verilecek. Telegram yarışmayla ilgili yayınladığı yazıda geliştiricilerin entegrasyon, bot geliştiriciler için araçlar, yapay zeka ve doğal dil işleme alanlarında bot geliştirmelerini tavsiye etmiş ancak ödülün sadece bu alanlara değil tüm kategorilerdeki botlara dağıtılacağını da belirtmiş.

Geliştirilecek olan botların hızlı olması gerektiğini özellikle vurgulayan şirket bunun yanında Telegram inline modunu da kullanmasının artı puan getireceğini belirtmiş. Daha önce farklı bir platform için geliştirdiğiniz botu Telgram platformuna da taşıyabiliyorsunuz. Geliştirdiğiniz botu Telegram'a ödül için bildirebileceğiniz son tarih ise 31 Aralık 2016. Geliştirdiğiniz botla ödül kazanmak içinse Telegram BotSupport'a botunuzun kullanıcı adını #BotPrize etiketiyle birlikte göndermeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.