Google ve Oracle CEO'ları 6 saatlik toplantıda patent anlaşmasına varamadı

Google ve Oracle CEO'ları 6 saatlik toplantıda patent anlaşmasına varamadı

AndroidGoogle ve Oracle arasında 2012 yılından bu yana devam eden patent davası giderek karmaşık bir hal almaya devam ediyor. Davanın gittikçe ilginçleşmesinin nedeni ise iki şirketin de savunduğu taraftan taviz vermemesi ve mahkeme kayıtlarında iki şirkete dair ilginç bilgilerin ortaya çıkması.

Mahmeke daha önce de olduğu gibi yine iki şirketin üst düzey yetkililerinin Mayıs ayında yapılacak olan mahkeme öncesinde buluşarak ortak bir noktada anlaşmasını talep etmiş. Google CEO'su Sundar Pichai, Oracle CEO'su Safra Catz ve her iki taraftan da birçok üst düzey yöneticinin katıldığı ikinci toplantı tam 6 saat sürmüş ancak taraflar masadan yine anlaşamadan kalkmışlar. Toplantıdan bir sonuç çıkmaması nedeniyle nihai karar Mayıs ayında mahkeme tarafından verilecek.

Davanın geçmişi hakkında kısaca bilgilendirme yapmamız gerekirse, Oracle Google’ı Android‘i kendi çatısı altına aldıktan sonra yaptığı geliştirmelerde Java kullandığını ancak bunun karşılığında gerekli olan telif ücretini ödememekle itham ediyor. Google ise bu iddialara karşı çıkıyor. Oracle, Google’ın Android’den 31 milyar dolar gelir sağladığını iddia etmişti. Bakalım Mayıs ayında düzenlenecek mahkemede hangi gizli bilgiler ortaya çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.