Yahoo, Esports dünyasına özel Android uygulaması yayınladı

Yahoo, Esports dünyasına özel Android uygulaması yayınladı

Yahoo bir yandan satın alma tekliflerini toplarken bir yandan da yeni adımlar atmaya devam ediyor. Popüler internet portalı son yılların en hızlı yükselen konularından eSpor için özel bir uygulama yayınladı.

Şimdilik Android için yayınlanan Yahoo eSports uygulaması, Yahoo'nun bu dikeyin önemli isimlerini bir araya getirdiği bir uygulama. Aslında Yahoo daha önce Yahoo Sports Media altında eSpor özelinde bir bölüm açmıştı ve mobil uygulamasında da bu kanalı kullanacağı aşikar.

Yahoo, yeni uygulamasında eSpor konusundaki önemli gelişmeleri, oyun haberlerini ve canlı maç skorlarını paylaşacak. Canlı yayınlar ve geçmiş oyunlar da uygulama üzerinden izlenebilecek. Kısacası Yahoo, eSpor konusunda tek noktadan her şeyi takip edebileceği bir uygulama ile bu dikeydeki kitleyi tek noktada toplamaya çalışacak.

Yahoo Esports

League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm, ve Street Fighter V gibi şu anda gündemde olan oyunlara önümüzdeki dönemde yeni oyunlar da eklenecek. iOS uygulaması da yakında App Store'daki yerini alacak.

Analizlere göre eSpor konusundaki küresel kitle 2015'te 226 milyon kişiyi buluyor. Oyun yayıncılığı etrafındaki endüstrinin küresel büyüklüğü de 3,8 milyar doları geçiyor. Hal böyle olunca bu alanda atılım yapan şirketler elbette Yahoo ile sınırlı değil. Amazon'un Twitch'i satın alması ve Google'ın YouTube Gaming'i  bu konuda akla gelen önemli örnekler.

Önümüzdeki dönemde eSpor/eSports alanında Türkiye'de ve dünyada neler olacağını da merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.