Sanatın ve sanatçının pazaryeri iyisahne.com her ay yüzde 20 büyüyor

Sanatın ve sanatçının pazaryeri iyisahne.com her ay yüzde 20 büyüyor

Sizlere daha önce uzun uzun bahsettiğimiz Webrazzi Arena girişimlerinden iyisahne.com, hızla büyümeye devam ediyor.

Topluluk temelli bir pazaryeri girişimi olan iyisahne.com'da sanatçılar kendilerini listeleyerek, müşteriler tarafından kolaylıkla keşfedilip verdikleri hizmetin güvenli bir şekilde satın alınabilmesini sağlıyor. iyisahne.com ekibi kendilerini en kısa haliyle 'Yemeksepeti'nin restoranlar için yaptığını sanatçılar için yapmaya çalışıyoruz' şeklinde tarif ediyor

DJ'den müzik grubuna, müzik grubundan piyaniste çok çeşitli alanlardaki 300'ün üzerinde sanatçının listelendiği iyisahne.com'da sanatçılarla müşteriler arasında bir de(GittiGidiyor'a benzer olarak) 'güvenli ödeme havuzu' mekanizması bulunuyor.

Nisan 2015'ten bu yana sanatçılara 1200'ü aşkın teklif iletmeyi başaran iyisahne.com'da ortalama sepet tutarıysa 1.700 TL'ye ulaşmış. Girişimin bugüne kadar tek seferde en yüksek aldığı ücret ise 14 bin 573 TL olmuş.

iyisahne-gorsel

Sanatçılar için ücretsiz fotoğraf çekimi hizmeti de başlamış

Girişimcilerden aldığımız diğer bilgilere göre iyisahne.com'da en çok rağbet gören etkinlik tipleri ise sırasıyla düğün, kurumsal etkinlik, nişan, doğum günü ve fuar olmuş. En çok aranan kategori de düğün orkestrası ve trio gibi karşılama grupları ve enstrümanistler olarak dikkat çekiyor. Adıyaman'a bir kına gecesi ve Diyarbakır'a da bir kurumsal etkinlik için sanatçı 'gönderen' iyisahne.com'da şu an için sanatçıların yüzde 85'i İstanbul'dan 'yarışmaya katılıyor'.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Sinan Zabunoğlu'ndan öğrendiğimize göre iyisahne.com'un büyüme oranı da platformun 'beta yayından' çıktığı 1 Eylül 2015'ten bu yana her ay yüzde 20 artıyor. Yine Zabunoğlu'ndan öğrendiğimize göre girişimin 12 aylık hedefi ise 1000 sahne profiline ulaşmak ve şu an yüzde 23 olan başarılı satın alma oranını yüzde 40'lara çıkarmak.

Bunun dışında iyisahne.com; bünyesindeki sanatçıların fotoğraf ve diğer görsel ihtiyaçları karşılamaya da başlamış. Bu noktada profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşan girişim, sanatçıların ücretsiz olarak etkileyici fotoğraflarını çekip iyisahne.com üzerindeki profillerini güçlendirmeyi hedefliyor. Hatırlarsanız Airbnb de ilk zamanlarında ev sahiplerine ücretsiz görsel destek vermiş ve bunun karşılığını hızla artan dönüşüm oranlarıyla fazlasıyla görmüştü. Bu arada iyisahne.com'un iOS uygulamasının kısa bir süre içinde yayına gireceğini de belirtelim.

Ülkemizin dikkat çeken pazaryeri girişimlerinden biri olan iyisahne.com hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.