Sanatın ve sanatçının pazaryeri: iyisahne.com

Sanatın ve sanatçının pazaryeri: iyisahne.com

Düğünler için müzisyen ya da fotoğrafçı, doğum günü partileri için palyaço ya da sihirbaz, kurumsal etkinlikler için DJ ya da orkestra....

Kasım 2014'te üzerinde çalışılmaya başlanan iyisahne.com, sanat ve performans profesyonellerinin çok çeşitli etkinlikler için aranıp bulunabilmesi ve bu kişilerin verdiği hizmetlerin online olarak satın alınabilmesi için yola çıkmış. Yani ilk cümlede adı geçen tüm performans türleri, hatta daha da fazlası, için iyisahne.com'u ziyaret edebilir, dilediğiniz sanatçı ile online olarak anlaşabilirsiniz.

Bu anlamda sanat ve sanatçılar için bir pazaryeri (marketplace) olarak değerlendirebileceğimiz girişim için kurucu ortaklar ise şöyle konuşuyor: "Kültür/Sanat/Eğlence ekonomisi içerisinde var olan erişilebilirlik problemini ortadan kaldırmak ve sanat/performans profesyonellerine ulaşmanın yeni yöntemi olmak amacıyla yola çıktık."

iyisahne.com'da kullanıcılar; herhangi bir etkinlik için ihtiyaç duydukları sanat ya da performans profesyonelini platform üzerinde araştırabiliyor ve dilediği kişilerle iletişime geçerek teklif talebi iletebiliyor. Karşılıklı olarak anlaşma sağlanması durumundaysa kullanıcıların yapacağı ödeme performansın ifşa edilişi onaylanana kadar iyisahne.com'un kontrolünde tutuluyor.

Yani iyisahne.com'da da diğer pazaryerlerinde olduğu gibi bir çeşit 'güvenli ödeme havuzu' mevcut. Bu arada tahmin edebileceğiniz gibi girişimin gelir modeliyse ifşa edilen performanslar için alınan komisyon üzerine kurulu.

iyisahne-thumbnail

15 Nisan 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan iyisahne.com, ilk 9 günde 6 bin TL üzerinde rezervasyona 'sahne olmuş'. Diğer yandan bugüne kadar herhangi bir yatırım almadan yoluna devam eden iyisahne.com bünyesinde şimdiden 100'ün üzerinde profesyonel sanatçı yer alıyor.

"Hedefimiz, sanat/performans denilince akla gelen ilk marka olmak. Kuşkusuz daha yolun çok başındayız ve ileride kültür, sanat ve eğlence ekonomisindeki bir ‘Yemeksepeti’ olmayı hayal ediyoruz." sözleriyle gelecek hedeflerini açıklayan kurucu ortaklar, öncelikle İstanbul'da büyüyip sonrasında diğer büyük şehirlerden başlayarak tüm Türkiye'ye açılmak istediklerini söylüyor. Ekipten aldığımız bir diğer bilgiyse Haziran ayı içinde video/fotoğraf sanatçılarının da iyisahne.com'da listelenmeye başlanacağı yönünde.

Net bir ihtiyaca çözüm sunduğunu ve gelecek vaat ettiğini söyleyebileceğimiz iyisahne.com hakkında sizlere bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.