Farklı ihtiyaçlara hitap eden en iyi 10 stylus kalem

Farklı ihtiyaçlara hitap eden en iyi 10 stylus kalem

İşi veya hobisi gereği çizim yapanlar veya not almayı hayatının bir parçası görenler kalemin değerini iyi bilir. Yakın zamana dek dokunmatik ekranlar ve kalemler, fiziksel kağıt-kalemin sunduğu gerçekliği ve hassasiyeti sunamıyordu. Fakat günümüzde bazı tabletler bu konuda son derece başarılı. Özellikle çizim yapmayı seven biri için kalem, parmaktan çok daha güçlü. Tablet ve bilgisayarların sunduğu olanaklarla birleştiğinde, stylus kalemlerin değeri daha da artıyor. Sanatsal kullanımla birlikte not alma ve genel kullanım için de stylus kalemler ihtiyaçlara göre üretiliyor. Bu sebepten cihaza ve dokunmatik ekrana göre kalemler ihtiyaçlara karşılık veriyor. Sanatçılar ve farklı amaçlar için dokunmatik kalem kullanlar için ideal modelleri inceliyoruz.

Apple Pencil

Apple Pencil

Pek çok ürün grubunda olduğu gibi, dokunmatik kalemi konusunda da Apple sonradan gelip standartları belirlemeyi başarmış görünüyor. 2015 yılının sonlarında piyasaya sürülen Apple Pencil, bu kadar kısa süreye rağmen stylus kalemlerin şahı olmayı başardı neredeyse. Bu kalem sadece 12,9 inç iPad Pro ve yeni çıkan 9,7 inçlik iPad Pro versiyonunda kullanılabiliyor. Yaptığım uzun süreli kullanımlarda edindiğim deneyime göre Apple Pencil oldukça hızlı ve duyarlı; herhangi bir bekleme süresi sorunu yaşatmıyor. iPad Pro'nun basınç-duyarlı dokunmatiği sayesinde Pencil'le yalnız basınç derecesini ayarlayarak çok ince veya kalın çizgiler çizmek mümkün. Gölgelendirme yapmak istediğimde yan tarafıyla geniş kontürler oluşturabiliyorum. Tutuşu oldukça rahat olan Apple Pencil'ın arka ucunda silgi yerine şarj kapağı bulunuyor. Tasarım olarak da ergonominin yanı sıra estetikten de ödün vermeyen Apple Pencil, Türkiye'de 380 TL fiyat etiketine sahip. ABD fiyatı 99 dolar; Türkiye'den 70 TL daha ucuz.


Adobe Ink & Slide

Adobe Ink & Slide

Adobe uygulamalarına ve Creative Cloud'a bağlıysanız Adobe Ink&Slide tam size göre. Adobe Ink&Slide Bluetooth LE aracılığıyla iPad 4, iPad Air ya da iPad Mini'yle kullanılabiliyor. Ayrıca Creative Cloud'la senkronize edilmesi sayesinde istediğimiz her çizimi Cloud'a kaydedebiliyor ve daha sonra bilgisayarımızdan ya da başka bir cihazdan ulaşabiliyoruz. Ink&Slide'la Adobe Illustrator Line ve Photoshop Sketch'te çalışmamız da mümkün. Bu ürün Ink ve Slide olarak iki ayrı parça olarak incelenebilir. Ink, yani asıl stylus kalem, basınca duyarlı ince bir uca sahip ve tutuluşu normal bir kalem gibi hissediliyor. Daha iyi keskinlik için Adonit'in Pixelpoint teknolojisine Ink de sahip. En dikkat çekici farklılığıysa üzerindeki LED'den seçtiğimiz rengi görebiliyor olmamız. Slide parçasıysa mükemmel doğrular yuvarlaklar ve şekiller çizmek için bir cetvel görevi görüyor. Kalem, aynı zamanda şarj edilmesini sağlayan bir saklama kabıyla birlikte geliyor. Ink&Slide 125 dolarlık etiketiyle epeyce fiyatlı görünse de tasarımcılar için olduça kullanışlı bir ürün ve her kuruşuna değdi dedirtiyor.


FiftyThree Pencil

FiftyThree Pencil

FiftyThree Pencil, şirketin Paper uygulamasıyla birlikte kullanılmak üzere geliştirilmiş. iOS uyumlu uygulamayla kullanındığında FiftyThree Pencil'le çok ince çizgiler çizmek, karakalem efektli eskizler ya da dikkat çeken sulu boya resimleri yapmak mümkün. Hatta marker işleviyle karikatür bile çizebiliriz. Pencil, tasarlanırken elde sağlam ve rahat hissedilmesine dikkat edilmiş. Bir marangoz kalemine benzeyen ürünün kaplaması ceviz kabuğundan.


Sensu Artist Brush&Stylus

Sensu Artist Brush&Stylus

Sensu Artist Brush&Stylus fırçası ve dokunmatik kalem ucuyla rakiplerinden bir adım öne çıkan avantajlar sunuyor. Fırça ucu, boyama için alansal bir fırça darbesi etkisi sağlıyor ancak yalnız çizim için etkin kullanılamıyor. İnce çizgiler için kalemin diğer ucu kullanılabilir ancak bu uç basınç duyarlı değil. Bu da vereceği reaksiyonları zayıflatıyor. Sensu, alüminyum kaplamasıyla gerçek bir kalem gibi görünüyor. Fırça kılı Japonya'da geliştirilmiş sentetik malzemeden yapılmış. Dokunmatik kalem ucunun malzemesi ise kauçuk. Sensu Artist Brush&Stylus hemen hemen tüm Android, Windows ve iOS tabletlerde çalışıyor. Fiyatı 40 dolar.


Studio Neat Cosmonaut

Studio Neat Cosmonaut

Cosmomaut'un dış görünüşü büyük ve hantal. Ancak beyaz tahta ve marker sanatçıları için geliştirilmiş en üst düzey stylus. Bu açıdan belki ince çizgiler çizmek konusunda iyi değil ama mükemmel kesintisiz, yoğun çizgiler ve üç boyutlu çizimler yapma imkânı sağlıyor. Cosmonaut tasarımı itibariyle rahat kavranan ve hafif bir kalem. Diyagram dersleri ve tasarımlarında kullanmak için son derece uygun bir ürün. 25 dolarlık uygun fiyatıyla da öne çıkan ürün iOS, Android ve çoğu Windows tablette çalışıyor. Yaratıcıları, akıllı tahtalar gibi herhangi bir dokunmatik ekranda da çalıştığını söylüyor.


Adonit Mark

Adonit Mark

13 dolarlık fiyatıyla listenin en ulaşılabilir ürünü Adonit Mark. Uygun fiyatının yanında akıllı telefonlarda, tablet ve dokunmatik özellikli dizüstü bilgisayarlarda da çok amaçlı olarak kullanılabilen bir ürün. Eloksallı alüminyum kaplamasıyla rahat tutulan ve kavranan bir kalem. Üçgen tasarımı sabit tutmayı da kolaylaştırıyor. Adonit Mark meş ucu nedeniyle ince çizgiler çizmek konusunda başarılı değil. Bu yüzden not almaya ya da ince detaylar üzerine çalışmaya pek uygun olmadığını da belirtmem gerekiyor.


Adonit Switch

Adonit Switch

Adonit Switch, düşük bir fiyat etiketine sahip ancak bu onun eksikleri olduğu anlamına gelmiyor. Aksine o, hem bir stylus hem de gerçek bir kalem. Bir ucuyla kağıda yazı yazabiliyorken diğer ucundaki hassas dokunmatik uçla tablette not alabiliyoruz. 40 dolara satışa sunulan Adonit Switch'in dokunmatik ucuyla çizim yapmak da mümkün.


Adonit Jot Script 2 Evernote Edition

Adonit Mark Evernote

Evernote'u severek yoğun biçimde kullananlar Adonit Jot Script 2 Evernote Edition'ı da sevecek; üstelik yalnızca hzlı not almayı sağladığı için değil, 6 aylık Evernote Premium paketiyle geldiği için de. Çünkü Evernote Premium'la çevrimdışıyken notlarımızı görebiliyor; PDF ekleyip belge taraması yapabiliyoruz. Çoğu Adonit dokunmatik kalemde olduğu gibi Jot Script 2 Evernote Edition da palm rejection ve Pixelpoint teknolojisine sahip; pürüzsüz, hızlı ve doğru vuruşu sağlıyor. Ucu 2 milimetreden küçük ve bu sayede tükenmez kalem kullanıyormuş hissi veriyor. Adonit, 20 saat çalışabildiğini iddia ediyor yani sıkça şarj etmek zorunda değiliz. Adonit ürünlerinin yeteneklerinin tam kullanımı için bir çok uygulama üreticisiyle ortak çalışıyor. Yani Adonit dokunmatik kalemlerini sorun yaşamadan herhangi bir uygulamada rahatça kullanmak mümkün. Adonit Jot Script 2 Evernote Edition 75 dolardan satışa sunuluyor.


Wacom Bamboo Stylus Duo

Wacom Bamboo Stylus Duo

Wacom, yüksek kaliteli dokunmatik uçlarıyla tanınıyor. Şirketin Bamboo Stylus Solo ürünü türünün en uygun fiyatlı ve en iyilerinden biriydi. Bamboo Stylus Duo'ysa onu bir adım öteye taşıyor ve öğrencilerin ihtiyacına daha iyi karşılık veriyor. Bamboo Stylus Duo da adından anlaşıldığı üzere iki uçlu. Kauçuk ucunu dokunmatik ekranda ball-point tükenmez kalem ucunuysa kağıtta kullanabiliyoruz. Ürünün asıl faydası sağladığı bu çok yönlülük. Ayrıca elde tutuluşu normal bir kalem gibi görünüyor ve hissettiriyor. 25 dolarlık Wacom Bambo Stylus Duo'nun eğlenceli ve canlı renk seçenekleri mevcut.


Adonit Jot Pro

Adonit Jot Pro

Adonit, rakipleri arasında en ince ve hassas kalem uçlarını üretiyor bu sebepten de not almaya en elverişli Stylus kalemler Adonit'ten çıkıyor. Jot Pro'yu Jot Script'ten ayıran en önemli özelliği yalnızca iOS cihazlarda değil; iPad, Android ve hemen hemen tüm Windows tabletlerde kullanılabiliyor olması. İnce ucunu kaplayan silikon dokunmatik ekranda güvenli kullanımını sağlarken dış tasarımı normal bir kalemden farksız. Adonit Jot Pro'nun da kırmızı ve turkuaz dâhil farklı renk seçenekleri mevcut. Jot Pro'nun fiyatıysa 30 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.