Slack mobil uygulamasında sesli arama özelliğini test etmeye başladı

Slack mobil uygulamasında sesli arama özelliğini test etmeye başladı

Mart ayının başında masaüstü versiyonunda sesli arama özelliğini test etmeye başlayan Slack bu özelliğini daha da ileriye götürerek mobil uygulamalarında da aynı özelliği test etmeye başladı.

Slack'in mobil uygulaması üzerinden sesli arama yapılabilmesi özelliğini şu anda beta programına seçtiği kullanıcılara hem iOS hem de Android platformunda açtığını belirtelim. Gelecek haftalarda da özelliğin beta'dan çıkartılarak tüm kullanıcılara açılacağını söyleyebiliriz. Sesli arama özelliğini mobile de ekleyen Slack böylece Google Hangouts'a doğrudan Skype'a ise dolaylı olarak rakip oluyor. Bilindiği gibi birçok şirket takım toplantılarını Google Hangouts ve Skype üzerinden gerçekleştiriyor.

Slack üzerinden sesli arama nasıl yapılır?

Slack uygulamasını mobil veya masaüstü platformunda açtığınızda ilk olarak aramak istediğiniz kişinin profil sayfasına gitmelisiniz. Bunun için kişinin Slack adının yanında bulunan aşağıya doğru olan ok işaretine tıklamanız yeterli. Ardından açılan ekranda ''Call X''(Ara X)  kısmına tıklamanız yeterli.

slack-mobil-sesli-arama

Kişisel olarak Slack'in arama özelliğini hem masaüstü hem de mobil versiyonda denedim. LTE mobil bağlantı hızında ses kalitesinin çok her defasında çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Slack'i aktif olarak kullanacak şirketlerin Slack üzerinden arama yapmaya döneceğini tahmin etmek güç değil. Hele ki ileride videolu görüşme ve ekran görüntüsü paylaşma özellikleri eklendiğinde Google Hangouts dişli bir rakip edinmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.