BlackBerry yıl içinde iki Android telefonu piyasaya sunacak

BlackBerry yıl içinde iki Android telefonu piyasaya sunacak

blackberry-rim-2013-bilancoBlackberry CEO'su John Chen şirketin 2016 yılının sonlarına doğru iki farklı Android tabanlı telefonu piyasaya sunacağını açıkladı. Telefonlar rekabetin çetin olduğu ''orta sınıf'' kategorinde yer alacak.

Şirketin piyasaya sunacağı telefonlardan bir tanesi fiziki klavyeye sahip olacak diğer model ise tamamen dokunmatik olacak. Telefonların teknik özellikleri ile ilgili bilgi henüz paylaşılmasada şirketin CEO'su John Chen telefonların orta sınıfta kategorisinde olacağını söylemiş. Rakiplerinden ayrıldıkları en büyük alanın güvenlik olduğunu belirten Cohen, piyasada ''gerçekten'' güvenli tek Android tabanlı telefon üreticisi olduklarının da altını çizmiş.

Blackberry bilindiği gibi geçtiğimiz yaz ayında Android tabanlı akıllı telefonu BlackBerry Priv'i 699 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sunmuştu. Yine Cohen'in aktardığı bilgiye göre telefonların yaklaşık fiyatı 400 dolar olacak. Orta sınıftaki Android tabanlı akıllı telefonları düşündüğümüzde fiyatın ortalama olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda büyük bir çöküş yaşayan Blackberry'e Android'in ne kadar yardımcı olacağını göreceğiz ancak mevcut tablonun çok parlak olmadığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.