Modacruz, yılın ilk çeyreğinde yüzde 500 büyüdü

Modacruz, yılın ilk çeyreğinde yüzde 500 büyüdü

Modacruz

İkinci el lüks moda ürünleri için pazar yeri Modacruz.com, 2015 yılını 2,5 milyon dolarlık yeni bir yatırımla kapatmış ve 2016'ya hızlı bir büyüme hedefiyle girmişti. Aldığımız yeni bilgiler Modacruz'un bu hedef doğrultusunda başarılı bir ilk çeyrek geçirdiğini gösteriyor.

Bilmeyenler için kısaca hatırlatmak gerekirse Modacruz, kullanıcılarının birbirlerine ikinci el lüks moda ürünlerini satabildiği bir pazar yeri. Kullanıcılar istedikleri kıyafetlerini veya aksesuarlarını çevrimiçi gardıroplarında sergileyip satışa çıkarıyor. İstanbul merkezli girişim de gerçekleşen satışlardan belli bir komisyon alıyor.

Artık ünlü isimlerin de gardıroplarını sergilediği Modacruz, aldığımız bilgilere göre bu yılın ilk çeyreğinde 2015’in aynı dönemine göre cirosal anlamda yüzde 500 büyümüş. Sitedeki ürünlerin toplam değeri de 155 milyon TL’ye ulaşmış ve Modacruz'un hesaplarına göre kadınlar bu sayede 50 milyon TL tasarruf sağlamış.

5 milyon ziyaret, 900'den fazla marka

Mobil uygulamaları olan Modacruz'un aylık ziyaret sayısı 5 milyona, çalışan sayısı da 50'ye yükselmiş. Kendini ikinci el moda platformu olarak tanımlayan girişim, 2016 sonunda bir önceki yıla göre cirosunu 5'e katlamayı hedeflediğini belirtiyor. Modacruz'un yaz aylarındaki performansının da bu hedefte oldukça önem taşıdığını tahmin ediyorum.

Envaterinde 900'den fazla marka ve onbinlerce ürün bulunduran Modacruz, sahte ürün satışını engellemek için ürünleri belli bir incelemeden geçirdikten sonra yayına alıyor. Satın alma yapan kullanıcı, siparişin ilandakinden farklı olması durumunda ücretsiz iade yapabiliyor.

Diğer yandan Modacruz, Kasım 2015'te ikinci el bebek ürünlerine dair Bebecruz.com'u devreye almıştı ancak henüz Bebecruz'un nasıl bir performans sergilediğini bilmiyoruz. Her iki girişimin de kadınlara hitap ediyor olmasının önemli bir avantaj olduğuna da şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.