Vale çağırma servisi Luxe'e araç kiralama şirketi Hertz'ten stratejik yatırım

Vale çağırma servisi Luxe'e araç kiralama şirketi Hertz'ten stratejik yatırım

Talebe dönük vale çağırma servisi Luxe, 50 milyon dolarlık önemli bir yatırıma imza attı. Tutarın önemli olmasının yanında söz konusu yatırıma araç kiralama şirketi Hertz'in liderlik etmesi dikkat çekiyor.

Daha önce Venrock, Foundation Capital, Google Ventures gibi bir grup yatırımcıdan 25 milyon dolar yatırım alan Luxe, şehir içinde araç parketme sorununu ortadan kaldırmak isteyen bir girişim. Şu anda ABD'nin 6 şehrinde (San Francisco, Los Angeles, Seattle, Austin, Chicago ve New York) hizmet veriyor ve araç sahiplerinin önemli bir ihtiyacını karşılıyor.

Yeni imzalanan B serisi yatırım turuna bilinen araç kiralama şirketlerinden Hertz'in yanısıra Redpoint Ventures ve Venrock da katılmış. Hertz Global Holdings CEO'su John Tague de Luxe'un yönetim kardrosuna dahil olmuş.

Bundan sonraki süreçte Luxe diğer şehirlere yayılmanın yanında farklı servislerle entegre olmak gibi atılımlar da yapacak. Yatırımın bir tarafında Hertz gibi bir şirketin olması ise Luxe'un araç kiralama yönünde bir atak yapabileceği anlamına geliyor.

ABD'de Uber ve Lyft gibi şirketlerin araç kiralama şirketlerinin işlerine dolaylı yoldan da olsa darbe vurmuş olması Hertz gibi şirketlerden kontra ataklar yapmasını sağlıyor. Zipcar’ın Avis tarafından satın alınmış olması araç kiralama şirketlerinin neler yapabileceğine dair iyi örneklerden biri.

Özel vale servisi hizmetinin bağımsız veya farklı uygulamalar içinde Türkiye şartlarında işe yarayıp yaramadığını ise halen tam olarak bilemiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.