Ergun Özen'in yönetim kuruluna girdiği Atom Bank açıldı

Ergun Özen'in yönetim kuruluna girdiği Atom Bank açıldı

İlk kez 2014'te konu ettiğimiz Atom Bank adlı dijital bankacılık girişimi İngiltere'de iPhone ve iPad uygulamalarını çıkartarak faaliyetine başladı. Garanti Bankası'nın eski Genel Müdürü Ergun Özen'in de yönetim kuruluna katıldığı açıklanan Atom Bank, bildiğiniz gibi daha önce BBVA'den stratejik bir yatırım almıştı.

CEO'luk görevinde eski HSBC First Direct CEO'su Mark Mullen'in bulunduğu bankacılık girişimi, ilk etapta İngiltere'deki bankacılık alanını domine etmeye çalışacak. Mullen'in verdiği bilgilere göre, Atom Bank'in uygulamasına aylık olarak güncellemeler gelecek. Bu da Atom Bank'i statik bir uygulama değil, tıpkı Facebook ya da Messenger gibi uygulamalara sıkça gelen ve ürünlerin sürekli geliştirildiği uygulamalar gibi konumlandıracağının kanıtı nitelinde.

Bir dijital ve mobil bankacılık uygulaması olmasına rağmen, Unity adlı oyun platformu üzerine kurulan dijital bankacılık uygulaması, ses ve yüz tanıma gibi biyometrik teknolojilerle hesabınıza login olmasını sağlayan bazı özelliklere sahip. Kısacası birazdan göz atacağımız tasarım, uygulamanın diğer bankacılık uygulamalarından çok daha farklı görünmesini sağlıyor. Öğrenen bir yapay zeka teknolojisini arkasında taşıyan Atom Bank, müşteriye göre davranışları öğrenerek müşteri hizmetini de optimize ediyor.

Atom Bank, daha düşük masraflı ve daha iyi faiz oranları sunduğunu söylüyor. Şimdilik Fixed Saver adlı birikim hesabı ürününü hayata geçiren Atom Bank'in ilerleyen aylarda ürün ve servis gamı genişleyecek. Şirketin web sitesinde de belirtildiği gibi dijital banka çok yakında krediler, kredi kartları ve ev kredisi gibi hizmetler de sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.