x.ai yapay zeka destekli kişisel asistanı için 23 milyon dolar yatırım aldı

x.ai yapay zeka destekli kişisel asistanı için 23 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli herhangi bir ürün geliştiriyorsanız şu dönemde yatırımcı bulma, hatta yatırımcıların sizi bulması şansınız epey bir yüksek. Son iki yıldır sanal bir kişisel asistan üzerinde çalışan x.ai de bir istisna değil. İkinci yatırım turu haberini paylaşan girişim bu turda 23 milyon dolar yatırım aldı.

x.ai'nin üzerinde çalıştığı Amy ya da Andrew Ingram adlı kişisel asistan toplantılarınızı sizin yerinize organize etme iddiasında. Henüz geliştirilme aşamasında olan ve hiç bir kurulum gerektirmeyen asistanı kullanmak için toplantı düzenlediğiniz e-posta yazışmalarınızda Amy'yi ([email protected]) CC'ye ekliyorsunuz. Amy sizin yerinize kişiyle görüşüp en iyi zamanı ayarlıyor ve sürecin sonunda size gelen Takvim davetini kabul etmek kalıyor.

Önümüzdeki yaz beta sürümüyle kullanıcılarla buluşmaya hazırlanan Amy'nin e-postaya ek olarak SMS, Slack ve diğer sosyal ağlarla entegre şekilde çalışması planlanıyor.  Yani Amy toplantı organize edilen her konuşmada yer almak üzere tasarlanıyor. Amy dil ayırt etmiyor, birden fazl dilde konuşan gruplarda herkes kendi dilinde Amy ile yazışabiliyor.

Gelecek vaat eden yapay zeka girişimlerinden biri olarak görülen Amy geçtiğimiz yıl Ocak ayında 40 milyon dolar değerlemeyle 9.2 milyon dolar yatırım almıştı. Yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarı 33.3 milyon dolara çıktı. Son yatırım turuna Two Sigma Ventures. DCM Ventures, Work-Bench Ventures, Crunchfund, Pritzker Group Venture Capital, IA Ventures gibi isimler katıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.