Amazon derin öğrenme alanında çalışmalar yapan girişim Orbeus'u satın aldı

Amazon derin öğrenme alanında çalışmalar yapan girişim Orbeus'u satın aldı

Amazon-Orbeus-PhotoTime-RekognitionAmazon, fotoğraf ve videolardaki objelerle insanları otomatik olarak tanıyan algoritmaların geliştiricisi Orbeus'un tüm ekibini şirkete dahil ettiğini açıkladı ve böylece iki şirket arasında aslında daha önce yapılmış ancak duyurulmamış olan anlaşma da gün yüzüne çıkmış oldu.

Derin öğrenme ve görsel işleme alanına yoğunlaşmış olan Orbeus'u ölçek olarak küçük bir girişim olarak tanımlayabiliriz. Şirketin geliştirdiği PhotoTime isimli uygulama arkasındaki yapay zeka sayesinde fotoğraflardaki ve videolardaki objeleri, insanları otomatik olarak tanımlıyor, ardından kullanıcı bilgilerine göre etiketleme işlemi yapıyor. Aynı zamanda yazılım geliştiriciler Orbeus'un diğer geliştiricilere sunduğu Rekognition API ile aynı teknolojiyi kendi uygulamaları içerisinde de kullanabiliyorlardı.

Ancak birkaç ay önce ana sayfasını değiştiren ve şirketin sunduğu servislerin bilgisini kaldıran bunun yanında geliştiricilere sağladığı Rekognition API'ı artık daha fazla yeni kullanıcıya açmayacağını belirten bilginin arkasındaki gerçek sebep gün yüzüne çıktı. Kulislerdeki söylentilere göre Amazon, Orbeus'u aslında 2015 sonbaharında satın aldı ancak ekibin tamamının Amazon'a dahil olması ve iki şirketin entegrasyonu bugünlerde tamamlandı.

Anlaşmanın parasal detayları açıklanmazken Amazon, Orbeus'un geliştirdiği teknolojiyi Amazon Cloud Drive uygulamalarında kullanmaya başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.