Yeni Roku, TV'nin sesini tüm odaya değil, tek kişiye duyurabiliyor

Yeni Roku, TV'nin sesini tüm odaya değil, tek kişiye duyurabiliyor

Roku iki yıl aradan sonra yeni medya streaming cihazını sonunda tanıttı. Roku'nun üçüncü cihazı olma özelliğindeki Roku Streaming Stick, bir öncekinden farklı olarak quadcore işlemciye sahip. 50 dolardan ön satışa sunulan cihazın 20 Nisan'dan itibaren sevkiyatının yapılması planlanıyor.

roku2

TV'nizin HDMI girişinden bağlanan Roku Streaming Stick, 2014 yılında sunulan bir önceki versiyonuna göre 8 kat hızlı çalışıyor. Bu gücüyle rakip olduğu Amazon Fire TV stick ve Chromecast'i de hız açısından geride bıraktığını söylüyor. Cihazla gelen bir diğer yeni özellikse özel dinleme. Bu sayede TV'nizden yayın yapması nedeniyle bugüne kadar bütün bir odaya dinlettiğiniz programları artık kendi başınıza da dinleyebiliyorsunuz. Roku'nun bunun için çözümüyse aslında oldukça basit. Roku mobil uygulamasını kullanan cihaz, yayın sırasında sesi mobil uygulamaya aktarıyor. Bu sayede kulaklığınızı telefonunuza bağlayarak sesi buradan alıyorsunuz.

Cihazla birlikte Roku OS 7.1 güncellemesini de yayınlayan Roku, yeni yazılımıyla kullanıcılara film ve TV programı önerileri sunuyor. Kitle kaynaklı geliştirilen öneriler, Roku kullanıcılarının bugüne kadarki kullanımlarını baz alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.