Android Auto kullanabilen ülke sayısı 29'a yükseldi

Android Auto kullanabilen ülke sayısı 29'a yükseldi

Otomotiv endüstrisi Tesla ile heyecanlı günler geçirirken Android ekibi Android Auto işletim sisteminin 18 ülkede daha kullanılabilir olduğunu Twitter'dan açıkladı.

Açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android'in otomobiller için özel bir sürümü olan Android Auto, şimdiye kadar 11 ülkede kullanılabiliyordu. Yeni güncellemeyle bu sayı 29'a yükseldi ancak yeni listede de Türkiye yer almıyor.

Yeni listede Güney Amerika, Avrupa ve Asya'dan bir çok ülke var. Ancak nüfus ve ekonomik açıdan Brezilya, Hindistan ve Rusya'nın dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber İsviçre gibi 8 milyonluk bir ülkenin Android Auto'dan faydalanma oranının daha yüksek olabileceğini söylemek de ekleyelim.

Android Auto'nun Kullanılabildiği Ülkeler
Android Auto'nun Kullanılabildiği Ülkeler

Hatırlatmak gerekirse Google, Android Auto'yu Google I/O 2014’te duyurmuştu. Arabanızın ekranında uygulamalarınızı kullanmanızı sağlayan Android Auto ile Google Now ve Google Haritalar gibi Google uygulamalarının öne çıktığını ise söylemeye bile gerek yok.

Apple CarPlay ve 'Windows in the Car' gibi rakiplere karşı kendi araç içi işletim sistemini tanıtan Google, ilk aşamada Dodge, Chevrolet, Chrysler, Audi ve Bentley gibi otomotiv devleriyle işbirliği yaptığını açıklamıştı. Android Auto'yu destekleyen marka/model listesi (android.com/auto) giderek uzuyor.

Android Auto'yu daha yakından tanımak için aşağıdaki tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.