Hepsiburada.com moda dikeyinde ne kadar iddialı? [Röportaj]

Hepsiburada.com moda dikeyinde ne kadar iddialı? [Röportaj]

Moda dikeyinde hızlanacağının ilk işaretlerini geçtiğimiz Şubat ayında veren Hepsiburada, Moda mağazasının lansmanını geçtiğimiz hafta yaptı. Moda alanında iddialı birçok e-ticaret şirketi gibi bir şöhretle çalışan Hepsiburada Moda'nın ilk yüzü Gülben Ergen oldu. Ancak yanlış anlaşılmasın, Hepsiburada Moda, (şimdilik) Hepsiburada.com'un alt kategorilerinden biri.

Buna karşın moda, Hepsiburada'nın büyüme konusunda en iddialı olduğu kategorilerden biri. Hepsiburada'nın moda dikeyindeki planlarını Hepsiburada.com Pazarlama Grup Başkanı Özgür Doğan'a sorduk.

Hepsiburada'nın Moda mağazası açması ve diğer alt kategorilerinden farklı olarak Moda'yı özel bir lansmanla sunmasında neler etkili?

Hazır giyim ve ayakkabı, perakende sektöründe gıdadan sonra en büyük payı alıyor. Tüketicilerin hayatında bu kadar önemli bir yer tutan bir kategori için büyük bir lansman yapmak kaçınılmazdı. Hepsiburada.com’u aylık 50 milyon ziyaretle Türkiye’nin en büyük AVM’si olarak düşünebiliriz. Bu konumda bir platform olarak tüketicilere en güçlü online moda alışverişi deneyimini yaşatmak istedik. Bu hedefle bünyemizde kurduğumuz özel bir ekibin liderliğinde, Türkiye’nin en önemli markalarını yanımıza alarak büyük bir moda hamlesi yaptık.

Hepsiburada Moda ile moda dikeyindeki diğer e-ticaret sitelerine rakip oluyor. Onlardan nasıl farklılaşıyor? Ne tür avantajlar sunuyor?

Hepsiburada.com Pazarlama Grup Baskani Ozgur Dogan (1)

Moda alanında en büyük koleksiyonu oluşturduk. Tüketiciler, AVM’ye gitmelerine gerek kalmadan, sevdikleri markaların yeni sezon ürünlerini hepsiburada.com’da bulabilecekler. Özel indirimlerimiz, düzenli kampanyalarımız, günlük ve saatlik fırsatlarımızla moda alışverişini avantajlı, eğlenceli bir deneyime dönüştüreceğiz. Müşterilerimiz giyim, ayakkabı ve spor ayakkabıda 75 TL ve üzeri alışverişlerinde kargo bedava avantajından yararlanabilecek. Ayrıca peşin fiyatına 9 taksite varan önemli bir avantaj daha sunuyoruz.

Moda kategorisi lansmanı için ünlü sanatçı Gülben Ergen ile önemli bir işbirliği anlaşması yaptık. Gülben Ergen bizim yüzümüz oldu. Online moda alışverişini Türkiye çapında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. TV reklamlarıyla da duyurduğumuz, “Gülben Ne Giysin” adlı eğlenceli bir yarışma yapıyoruz. Gülben Ergen, hepsiburada.com üzerinden kendisine en şık ve en güzel kombini önerene o kombini hediye ediyor. Lansmanla birlikte başlattığımız bu yarışma büyük ilgi görüyor. Kullanıcılarımız Gülben Ergen'e kombin hazırlarken, bir yandan da kendi yeteneklerini keşfetme ve sosyal medyada böyle dikkat çekici bir içeriği arkadaşlarıyla paylaşma imkânı buluyor. Başka içeriklerimiz de olacak. Moda danışmanları hepsiburada.com kullanıcıları için stil önerileri yapacak.

Hepsiburada Moda'da bugün kaç marka ve ürün var? Bu sayıyı yıl sonuna kadar kaça çıkarmak istiyorsunuz? Satış ve büyüme hedeflerinizi paylaşır mısınız?

Hepsiburada.com olarak müşterilerimize 27 farklı kategoride 1 milyon ürün sunuyoruz. Moda kategorisi ile marka ve ürün sayısında sıçrama yaptık. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük moda markalarını tüketicilerle buluşturuyoruz. Şu an platformumuzda toplam 110 marka ve yaklaşık 200 bin giyim ve aksesuar ürünü yer alıyor. LC Waikiki, DeFacto, Flo, U.S. Polo Assn., Lacoste, Collezione, Roman... iş ortaklığı yaptığımız markalardan bazıları... Yılsonuna kadar işbirliği yaptığımız markaların sayısını daha da artırmayı, moda kategorisinde ciromuzu 10 kat büyütmeyi hedefliyoruz.

Hepsiburada Moda nasıl bir iddiaya sahip? Bunun için neler yapmayı planlıyorsunuz?

Hepsiburada.com olarak önemli bir hedefimiz var. Türkiye’de e-ticaretin en büyük oyuncusu olarak, e-ticaret pazarını büyütmek istiyoruz. Moda kategorisi bu büyük hedefin en önemli stratejik adımlardan bir tanesi oldu. Platformumuza dahil ettiğimiz her kategoride olduğu gibi moda kategorisinde de Türkiye’nin en büyük satış noktası olmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda online alışverişi kolaylaştıracak büyük bir teknoloji yatırımı yaptık. Müşterilerimiz istedikleri ürünü hızlıca alarak işlemlerini vakit kaybetmeden yapabilecekler. Ürünlerin detay sayfalarına büyük özen gösteriyoruz. Ürünlerle ilgili görseller, açıklamalar, taksit bilgileri, kampanya bilgileri ve kullanıcı yorumlarıyla eksiksiz bir müşteri deneyimi sunmaya gayret ediyoruz. Müşterilerimiz moda kategorisinde de, en rekabetçi fiyatlarla en iyi ürünleri alarak hepsiburada.com’un farkını yaşayacaklar.

sayfa1

Genel bir soruyla bitirelim, offline mağazadan e-ticarete kayış Türkiye'de hangi hızla artıyor?

Hepsiburada.com olarak aylık 50 milyondan fazla ziyaret alıyoruz. Bu rakam Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezinin bir ayda alacağı ziyaretin 10 katından fazla bir büyüklüğe denk geliyor. Mobil alışveriş, büyümemize ivme kazandırdı. Son 2 yılda mobil gelirlerimiz 9 kat arttı. Hafta sonu ve tatil günlerinde hepsiburada.com trafiğinin yarıdan fazlası, siparişlerin ise yarıya yakını mobil sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden yapılıyor. Tüm bu heyecan verici gelişmelere rağmen Türkiye’de e-ticaret pazarının henüz yolun başında olduğunu söylememiz gerekiyor. E-ticaret işlemleri, toplam perakende satışlarının yüzde 2’sine ancak ulaşıyor. Pazarı, tüketiciye sunduğumuz alışveriş deneyimini iyileştirerek büyütebiliriz. Biz hepsiburada.com olarak en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek için teknolojiden servise ve ürün çeşitliliğine kadar her alanda durmadan yatırım yapıyoruz. Tüketiciye fiziksel mağazalarda bulamayacağı zenginlikte ürün çeşitliliği ve kaçırmak istemeyeceği avantajlar sunuyoruz. Son olarak lansmanını yaptığımız moda kategorisinde bu iddiamızı daha da yukarılara taşıyoruz. Müşterilerimize bu alanda en geniş ürün gamını, özel fırsatlarla ve bizim servis kalitemizle vereceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.