Yeni nesil dağıtım servisi Postmates, Amazon Prime modelini uygulayacak

Yeni nesil dağıtım servisi Postmates, Amazon Prime modelini uygulayacak

Herhangi bir dükkandan istediğiniz ürünü alıp getiren Postmates, Amazon'a karşı yeni bir atak daha yapıyor. Postmates Plus Unlimited adlı hizmetiyle aylık tek bir ödeme karşılığında ücretsiz teslimat özelliğini başlatıyor. Tabi bazı sınırlar dahilinde.

Daha önce kurye fiyatını 2,99 dolar olarak sabitleyen Postmates, bu yeni servisinde 9,99 dolar aylık ücret karşılığında, Plus olarak etkiletli satıcılardan 30 dolar üzeri harcamalarında teslimat ücreti ödemeyecek. Yani Plus satıcılarından ayda 4 kez 30 dolar ve üzeri sipariş veren kullanıcılar, avantajlı bir tercih yapabilecek.

Ayda 1 milyon teslimat yapan Postmates'in paylaştığı bilgiye göre hemen hemen her iki satıştan biri 30 dolar ve üzerinde. Plus satıcılarından yapılan alışverişlerin oranı ise yüzde 40. Plus üyesi satıcıların sayısı açıklanmıyor ama Postmates yıl sonunda ABD'nin 40 bölgesinde 10 bin Plus üyesi işyerine ulaşmayı hedefliyor.

Postmates-Kurye

"En büyük rakibimiz Amazon"

Postmates Plus Unlimited yeniliğinin Amazon Prime'ın bir benzeri olduğuna şüphe yok. (Ayrıca bkz: eBay Plus) Ama daha önemlisi Postmates'in Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kristin Schaeffer, baştan beri Amazon'a karşı bir tavırla yola çıktıklarını söylüyor ve Amazon'un mümkün olan her modeline karşı bir seçenek sunabileceklerini ima ediyor.

Amazon'u en büyük rakipleri olarak gördüklerini söyleyen Schaeffer, Amazon'un depolar üzerinden yerel satışları artırma hedefine karşılık, Postmates'in perakende mağazalarını odak noktasına alarak büyüdüğünü ifade ediyor.

Şimdiye kadar 138 milyon dolar yatırım alan ve 2015'ten bu yana dükkanlara 350 milyon dolarlık satış yaptıran Postmates, önümüzdeki yıl kârlılığı yakalamayı hedefliyor. Önümüzdeki 1 yıl içinde Postmates'in neler yapacağını merakla bekliyoruz ama Amazon'un bu iş fazla büyümeden Postmates'i satın alıp almayacağını veya rakip bir iş çıkarıp çıkarmayacağını da düşünmeden edemiyorum.

ABD'de bu modeli uygulayan Postmates benzeri başka girişimler olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.