BuyIn.Social, Instagram'ı markalar için satış yapılabilen bir mecraya dönüştürmek istiyor

BuyIn.Social, Instagram'ı markalar için satış yapılabilen bir mecraya dönüştürmek istiyor

2015 yılının son çeyreğinde yayın hayatına başlayan BuyIn. Social, 'Instagram'dan mağazaya en kısa yol' sloganıyla dikkat çekiyor ve markalar için Instagram'ı satış yapılabilen bir mecraya dönüştürmek istiyor.

Kısa sürede 50'ye yakın markaya hizmet vermeye başlayan BuyIn.Social, yalnızca Türkiye'de 3 milyonun üzerinde aktif Instagram kullanıcısına erişiyor.

Ki bu rakam şirket yetkililerine göre Instagram'daki her 3 kullanıcıdan 1'ine denk geliyor. Şirketten aldığımız bir diğer bilgiye göre toplamda 70 bine yakın moda ürünü listeleyen platformda; kullanıcılar ortalama 2,5 dakika vakit geçiriyor ve 6 ürün inceliyor.

BuyIn.Social'ın çalışma mantığı ise oldukça basit. Markalar, Instagram profillerindeki link bölümüne BuyIn.Social'ın kendilerine sağladığı özel bir sayfayı giriyor. Sonrasında ise diledikleri Instagram gönderilerinde 'profilimizdeki linke tıklayarak' gibi bir atıfta bulunuyorlar ve kullanıcılar BuyIn.Social tarafından oluşturulan mağaza vitrinine erişiyor.

buyinsocial-gorsel

Instagram'ın gönderilerde link paylaşılmasına izin vermemesi (daha doğrusu linklerin tıklanamaz olması) problemi üzerine markalara özel bir çözüm geliştirilen BuyIn.Social, Madwords şirketinin bir girişimi olarak ortaya çıkmış. BuyIn.Social'ın temel olarak Madwords kurucusu Bora Akman'ın girişimi olduğu da söylenebilir. Bu arada ArcadeMonk'tan hatırladığımız Ömer Bilge Ersoy da BuyIn.Social'da yatırımcı olarak yer alıyor.

BuyIn.Social 'global' düşünmeye başlıyor

Girişimin kurucusu Bora Akman ile konuştuğumuzda yerli pazarda şimdiden önemli isimlerle çalışmaya başlayan BuyIn.Social'ın global'i düşünmeye başladığını öğrendik. Akman'ın bu konudaki sözleri şu şekilde: "BuyIn.Social ürün özellikleri ve teknolojik altyapısı ile lokasyondan bağımsız, dünyanın farklı bölgelerinde rahatlıkla pazarlanabilecek bir ürün. Önceliğimiz yerel pazar olsa da yurtdışında sağlıklı şekilde yaygınlaşabilmemizi sağlayacak hazırlıklarımız devam ediyor.

Ürün özellikleri ve ulaştığımız ölçekle şu anda Like2Buy, Soldsie gibi bu hizmetin yurtdışındaki öncüleriyle doğrudan rekabet ediyoruz.  Yakın zamanda duyuracağımız BuyIn.Social servisleri ile sosyal ağlar üzerinden alışveriş deneyimini tamamen değiştirmeyi ve bu alanda BuyIn.Social'ı global bir oyuncu olarak konumlandırmayı hedefliyoruz."

Kısa sürede aralarında GAP, Hotiç, Mavi, Koton ve Trendyol gibi isimlerin de bulunduğu 50'ye yakın markaya hizmet vermeye başlayan BuyIn.Social'ın hızlı ve dikkat çekici bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz. Bu sürede ürününü de geliştirmeye devam eden girişim, yukarıda da vurguladığımız gibi şimdi global'e oynamaya başlıyor. Instagram'a bağımlı bir iş modeli oluşunun dezavantajını yaşama riski de bulunan BuyIn.Social hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.