Monument Kickstarter'da en çok fon toplayan Türk girişimi oldu

Monument Kickstarter'da en çok fon toplayan Türk girişimi oldu

Monument'in yapay zeka destekli depolama cihazı için 17 Şubat'ta başlayan Kickstarter kampanyası dün gece sona erdi. Yaklaşık bir aylık sürede 703 bin dolar fon toplayan Monument, bu başarısıyla tarihe geçti. Monument, bugüne kadar Kickstarter'da en çok fon toplayan Türk girişimi olma ünvanını aldı.

Fotoğraf ve videolarınız için güvenlik ve gizlilik öncelikli bir depolama cihazı olarak yola çıkan Monument, Kickstarter kampanyasından önce ciddi bir yenilenme sürecinden geçti. Yapay zeka desteği ekleyen girişim, çalışan prototipi için tasarımını da yenileyerek kampanya için hazır hale gelmişti.

Webrazzi E-ticaret 2016’da sahne alan girişimlerden biri belki en genci olarak Kickstarter başarısını anlatan Monument, zamanlamanın önemine değinmiş, kampanya sırasında projede onlarca kez revizyona gitiklerini anlatmıştı. İyileştirmeler ve doğru zamanlama Monument'i hedefine ulaştırdı. 5 bin 29 kişi tarafından desteklenen Monument, önümüzdeki dönemde üretime başlamayı planlıyor. Ürünün Eylül ayında piyasaya sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.