Monument yapay zeka destekli depolama cihazıyla Kickstarter'da hızlı bir başlangıç yaptı

Monument yapay zeka destekli depolama cihazıyla Kickstarter'da hızlı bir başlangıç yaptı

Startupbootcamp İstanbul 2015 programında hızlanıp, ilk günden küreselleşme hedefiyle soluğu ABD'de alan Monument, Kickstarter kampanyasına bugün başladı. "Dünyanın en akıllı fotoğraf depolama ve yönetim cihazı" sloganıyla Kickstarter'da 60 bin dolar fon hedefleyen Monument, ilk birkaç saati içinde 12 bin dolar desteği geçti.

Yurt dışı açılımına başladığı Las Vegas’ta CES 2016'da yoğun ilgi gördüğünü belirten Monument, fuar sonrasında Amazon Exclusives programına dahil oldu. Amazon’un girişimler için satış ve pazarlama desteği sağladığı bu özel programı başka e-ticaret sitelerinde bulunmayan ürünleri müşterilerle buluşturuyor. Monument bu mağazanın tüketici elektroniği kategorisinde yer alan 20 üründen biri olacak.

monument

Ercan Erciyes ve Semih Hazar'ın ortak girişimi Monument, dijital fotoğraflar ve videolarınız için sunduğu akıllı depolama cihazıyla bir yıldan kısa sürede önemli yol kat etti. ITUGate programı kapsamında Chicago'ya taşınan Monument'in, bugün başlayan Kickstarter kampanyası pazardaki erken lansmanı olma özelliğini taşıyor ve girişimin tanıtımına katkı sağlaması açısından önemli.

Geçen sürede hem yazılım hem donanım tarafında geliştirmelere devam eden ekip, yapay zeka desteği ekledikleri akıllı depolama cihazını modern bir tasarıma kavuşturarak son kullanıcı için gerçekten cazip bir ürün haline getirdi.

Monument, yapay zeka desteği sayesinde fotoğraf ve videolarınızın içeriğini tanıyabilen ve bu içeriğe göre otomatik gruplandırma yapan bir depolama cihazı. Monument uygulaması üzerinden fotoğraf arşivinizi geçmiş fotoğraflara yönelik zaman makinesi; favorileriniz, yüz tanıma özelliği sayesinde yüzler; dünya haritası ve çekildiği kamera modeline göre arayabiliyorsunuz.

monument2

iOS ve Android cihazlarla uygumlu uygulamasıyla birlikte kullanılan Monument depolama cihazını HDMI kabloyla TV'nize bağlıyor ve büyük ekranda fotoğraf/videolarınızı görüp, yönetebiliyorsunuz. Telefonunuzdaki fotoğraf Wi-Fi ağınız üzerinden Monument ile senkronize ediliyor. Dilerseniz SD kart da kullanabiliyorsunuz. Monument depolama alanı için harici USB diskler kullanıyor ve bu sayede kullanıcıya dilediği kadar alan yaratma esnekliği sağlıyor. Bir disk ile 150 bin fotoğraf ya da 70 saat video depolanabiliyor.

Piyasaya çıkış fiyatı 209 dolar olarak belirlenen Monument'i Kickstarter özel kampanyasıyla 99 dolara satın almak hala mümkün. Detaylar için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.