Google, YouTube Connect adlı canlı yayın uygulamasıyla Periscope'a rakip oluyor

Google, YouTube Connect adlı canlı yayın uygulamasıyla Periscope'a rakip oluyor

Google, YouTube Connect adlı yeni bir canlı yayın uygulaması geliştiriyor. Facebook'un bir süre önce devreye aldığı canlı yayın özelliği Facebook Live, Periscope ve YouNow gibi popüler servislerin tümüne rakip olması beklenen YouTube Connect'in en önemli avantajı elbette YouTube'un kendisi olacak.

VentureBeat'in haberine göre hem iOS hem de Android için geliştirilen YouTube Connect, tipik canlı yayın uygulamalarıyla benzer özelliklere sahip olacak. Google ya da YouTube hesaplarınızla giriş yapabildiğiniz uygulamanın tek butonla canlı yayın yapma, diğer kullanıcıları takip etme, canlı yayın sırasında diğer kullanıcılarla sohbet etme ve etiketleme özellikleriyle gelmesi bekleniyor. Bunların yanında bağlantılarınızın en yeni canlı yayınlarını görebildiğiniz bir haber akışı YouTube Connect uygulaması içinde erişilebilir olacak.

YouTube Connect ile canlı yayınlar uygulama içinden izlenebildiği gibi varsa yayını yapan vlogger'ın YouTube kanalından da görülebilecek. Bugün birçok YouTube şöhretinin takipçileriyle farklı uygulamalar üzerinden canlı yayında buluştuğu bir gerçek ve YouTube Connect bu potansiyeli YouTube lehine değiştirebilir. Özellik aynı zamanda, uygulamayı doğrudan popüler canlı yayın servisi YouNow'a alternatif hale getirebilir.

Canlı yayınları 'banttan' izlemek isteyenler kayıtlar uygulama içinde saklanabilecek. Bu videoların otomatikman YouTube'a yüklenmesi uygulamayı birçokları için daha cazip hale getirebilir ve elbette YouTube için de yeni bir büyüme kanalı olabilir.

Wired, geçtiğimiz Ağustos'ta yayınladığı bir makalede YouTube'u uyuyan bir canlı yayın devine benzetmişti. Wired'a konuşan YouTube'da tüketici ürünleri yöneticisi Manuel Bronstein, YouTube'un video ile eş anlamlı olduğunu ve canlı yayının da videonun önemli bir parçası olduğunu söylüyordu .Bronstein YouTube'un canlı yayın odaklı yeni bir ürün geliştirdiğinin ilk işaretini bu sözlerle vermiş de olabilir.

YouTube 2011 yılından bu yana youtube.com/live adresi üzerinden canlı yayın yapılmasına izin veriyor. Özelliği mobil öncelikli olarak yeniden yorumlayan YouTube Connect'in en önemli dezavantajı ise rakiplerinden epey sonra bu alanda belirmesi olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.