Sony, Playstation oyunlarını Android ve iOS'a taşıyacak

Sony, Playstation oyunlarını Android ve iOS'a taşıyacak

Playstation oyun konsolunun üreticisi Sony, yaptığı basın açıklamasıyla mobil oyunlara kayıtsız kalmayacağını ve Playstation oyunlarının iOS ve Android platformlarında sunulacağını duyurdu.

Yapılan resmi açıklamaya göre Sony, Sony Computer Entertainment bölümünü Sony Interactive Entertainment olarak adlandırmış ve mobil oyun tarafına odaklacak Forward Works adında yeni bir birim kurmuş.

1 Nisan itibarıyla resmi olarak hayata geçirilecek olan Forward Works, mobil tarafa odaklanacak fakat atılacak ilk adımların küresel çapta olmayacağı açıklanıyor. Forward Works, ilk ürünlerini Japonya ve Asya pazarlarına sunucak.

Forward Works'ü yöneten isim de yeni adıyla Sony Interactive Entertainment'ın başındaki isim, Atsushi Morita olacak.

Son dönemde sanal gerçeklik başlığı Playstation VR ile atak yapmak isteyen Sony'nin belli bir itibarla mobil uygulama mağazalarına gireceğine şüphe yok. Playstation VR dikkate alındığında ise Forward Works'ün sanal gerçeklik odağında ürünler çıkarması olası gözüküyor.

Nintendo da mobile yüzünü döndü

Diğer yandan Sony'nin rakiplerinden Nintendo'nun da mobil tarafta atakta olduğunu biliyoruz. Bu ay ilk mobil oyunu Miitomo'yu yayınlayan Nintendo, Mayıs 2015'te bu alana giriş yapacağını açıklamış, yıl sonunda da Pokémon Go’nun yapımcısı Niantic’e 30 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Daha önce hiç varolmayan oyunların bugün milyar dolarlar seviyesinde gelir elde ettiği düşünülürse, konsol oyunlarında bir efsane olan Playstation'ın mobil tarafa adım atmak için geç kaldığını bile söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.