Google ve Nintendo, Pokémon Go'nun yapımcısı Niantic'e 30 milyon dolar yatırım yaptı

Google ve Nintendo, Pokémon Go'nun yapımcısı Niantic'e 30 milyon dolar yatırım yaptı

Geçtiğimiz Eylül ayında iOS ve Android için mobil oyunları tanıtılan Pokémon Go'nun yapımcısı Niantic Labs, Google, Nintendo ve Pokémon Company Group'tan 30 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık bölümü kesinleşen yatırımın, 10 milyon doları ise Niantic'in gelecekte beklentileri karşılaması halinde şartlı olarak veriliyor. Taraflar bu beklentilerle ilgili detay paylaşmıyor.

john hanke
John Hanke

Nintendo ve Pokémon Company'nin halihazırda Nintendo'nun en değerli markalarından biri olan Pokémon'u mobile getirecek olmasıyla girişime neden yatırım yaptığını anlamak zor değil. Google'ın yatırım turuna katılımı ise Niantic ile uzun süreli bağına dayanıyor. Zira Niantic'in kurucusu ve CEO'su John Hanke'nin 2001 yılında kurduğu Keyhole adlı girişim, 2004 yılında Google tarafından satın alınmış ve Google Earth markasıyla pazara sunulmuştu.

Bunun ardından yedi yıl boyunda Google'ın Geo biriminde üründen sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Hanke, 2011 yılından beri Niantic'te ve Google'ın altında çalışmaya devam ediyordu. Google'ın artırılmış gerçeklik oyunu Ingress ve Field Trip uygulamaları Niantic imzasını taşıyor. Niantic, Google'ın Alphabet adı altında yeniden yapılanmasıyla, bağımsız bir startup haline geldi.

Yatırımla ilgili yapılan açıklamada Niantic'in jeolokasyon teknolojisi, dinamik hikaye anlatımı ve inovatif oyun tasarımı konularından rüştünü ispatladığına değiniliyor. Tüm bu vurgular Pokémon Go mobil oyunuyla ilgili ip uçları veriyor, daha doğrusu oyunun Ingress ile birçok otak noktası olması kuvvetle muhtemel.

iOS ve Android cihazlar için hazırlanan Pokémon Go’nun çıkış tarihi ise, Pokémon markasının 20'inci yaşını dolduracağı 2016 yılı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.