FedEx: Amazon'un bizi geçmesi için 10 fırın ekmek yemesi lazım

FedEx: Amazon'un bizi geçmesi için 10 fırın ekmek yemesi lazım

Amazon'un büyük lojistik şirketlerine rakip bir iş kuracağı yönündeki söylentiler son dönemin en önemli konularından biri. Amazon bu konuda sürekli yeni adımlar atarken FedEx'ten önemli bir açıklama geldi.

Finansal sonuç açıklamasında konuşan FedEx Başkan Yardımcısı , Amazon'un Fedex vb. şirketleri ikame etmek için 10 milyarlarca dolar harcaması gerektiğini ve yıllar süren bir çaba gerektiğini söyledi. Verimli ve yoğun bir ağ kurmanın pek de kolay olmadığının altını çizdi. Tabir-i caizse 'Amazon'un bizi geçmesi için 10 fırın ekmek yemesi lazım.' dedi.

FedEx'in dünyadaki insanların yüzde 95'ine hizmet götürebildiğini söyleyen Mike Glenn, Amazon'un bazı lojistik yatırımları yapmasını ve yerel taşıma ağlarının varlığını da makul karşılıyor. FedEx ile rekabet etmenin bu dikeyden çok daha büyük bir şey olduğuna vurgu yapıyor.

Kod adı: Ejderha Botu

Sızan bilgiler Amazon'un Ejderha Botu kod adlı bir projeyle FedEx ve UPS gibi lojistik devlerine rakip olacağını göstermişti. Tır satın alması artık şaşırmayan Amazon, geçtiğimiz günlerde 20 adet Boeing 767 kiralayarak bu konuda ciddi düşündüğünü göstermeyi sürdürmüştü.

Amazon'un hedefinin tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz ama önümüzdeki dönemde bu işin kokusunun daha fazla çıkacağı malum. Uzmanlar Amazon'un planları aşikar olduğunda büyük lojistik şirketlerinin bu hamleye karşılık verecek bir zamanı olacağını da düşünüyor.

Ejderha Botu'nun Amazon'da ne kadar sessiz ve derinden ilerleyeceğini merakla izliyoruz...

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.