Reklam engelleyicilere karşı İsveç bloğu, 'kullanıcı dostu' reklamlar geliştirecek

Reklam engelleyicilere karşı İsveç bloğu, 'kullanıcı dostu' reklamlar geliştirecek

Reklam engelleme yazılımlarının kullanımına karşı mücadelede yeni bir perde İsveç'te açıldı. IAB İsveç öncülüğünde birleşen yayıncılar yeni yayın politikaları konusunda ortak eylem kararı aldılar.

İsveç'te 2015 yılında reklam engelleme yazılımlarının yüzde 10 oranında artarak toplam yüzde 30 seviyesine ulaştığını belirten yayıncılar reklam gelirlerini daha fazla zarar vermeyeceğini umdukları bir çözüm izleyecekler. "Reklamsız İsveç" mottosuyla çalışacak olan yayıncılar, reklam engelleme yazılımı kullanan ziyaretçilerine sayfalarını göstermemekle işe başlayacaklar. Paylaşılan notta kullanıcıların bu yazılımı kaldırmadan sayfaya erişmesinin yolunun mikro ödeme ya da üyelik gibi alternatifler olabileceği belirtiliyor. Sayfada tüm içerik yerine belirli bölümlerin ziyaretçilere açılması da söz konusu olabilir.

Tüm bu önlemlerin karşılığında İsveçli yayıncılar internet reklamlarına çeki düzen vermek üzere işe koyuluyor. Rahatsız edici ve muhtemelen işe yaramayan reklamların ortadan kaldırılması, reklamların "kullanıcı dostu" hale getirilmesi bu çalışmalarla hedeflenenler arasında.

İnternette yıllardır sessiz sedasız kullanılan reklam engelleme yazılımları taşları yerinden oynatıyor. "Kullanıcı dostu reklamlarla" yalnızca yayıncılarınkiler değil tüm internet sayfaları kısa süre için bugün olduğundan çok farklı bir görüntüye kavuşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.